Luis Suares ponovo "ujeda"

Mesi u nadoknadi promašio penal i propustio šansu da sve riješi prije revanša - ostalo je 2:1 za Barselonu. Juventus istim rezultatom savladao Borusiju Dortmund u Torinu
68 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2015. 21:49h

Barselona je savladala Mančester siti sa 2:1 na „Etihadu" u prvom meču osmine finala Lige šampiona i napravila veliki korak ka narednoj fazi.

Suaresu prijala ostrvska klima

Dvostruki strijalac Luis Saueres pokazao je da mu prija ostrvska klima nakon što je prošle sezone rešetao mreže u dresu Liverpula, dok je Leo Mesi u 3. minutu sudijske nadoknade promašio penal i šansu da sve riješi prije revanša.

I ovako, šanse Katalonaca da prođu dalje su ogromne. Ekipa Luisa Enrikea pokazala je da je bolja ekipa od Mančester sitija, a lekcija koju su Mesi i društvo održali šampionu Engleske u prvom poluvremenu pamtiće se još dugo.

Barsa je nakon 45 minuta vodila sa 2:0 i mogla je još tri puta da zatrese mrežu da je realizovala sve šanse koje je stvorila. Suares je oba puta pogodio mrežu Džoa Harta - prvo u 16. minutu nakon ubacivanja Mesija i greške Kompanija, a zatim i u 30. poslije sjajne akcije i ubacivanja Đordija Albe.

"Uvijek sam radio za tim i bio sam svjestan da je samo pitanje vremena kada će doći golovi", kazao je Suares, koji je imao još jedan čisti zicer, a velike šanse propustili su i Nejmar i Dani Alveš (prečka).

Sve to za samo 45 minuta, u kojima Siti nije ozbiljnije ugrozio gol Barselone.

Trener Manuel Pelegrini je još početkom ovog mjeseca odlučio da ne licencira crnogorskog napadača Stevana Jovetića za mečeve Lige šampiona.

U nastavku se slika malo promijenila, Siti je počeo ozbiljnije da napada, a nakon dvije polušanse Edina Džeka, stigao je gol - Aguero je odigrao dupli pas sa Silvom, a onda iskoristio brzinu, snagu i majstorstvo da savlada Ter Štegena. Igrao se 69. minut.

Pojavila se nada za „građane”, ali je samo pet minuta kasnije sve riješeno. Gael Kliši dobio je drugi žuti karton, a brojčani slabiji fudbaleri engleskog šampiona bili su do kraja meča opet statisti u filmu.

Barselona je držala loptu i dozirala tempo, a u nadoknadi dobila priliku da „zaključa" osminu finala - Mesi je izborio penal nakon duela sa Sabaletom, ali je Hart odbranio njegov udarac s bijele tačke.

Prednost za Juventus

Sijevalo je i u drugoj utakmici, s tim što su oba tima potrošila municiju do poluvremena - Juventus je u Torinu savladao Borusiju sa 2:1 u reprizi finala Lige šampiona 1997. godine. Oba tima se nadaju prolazu pred revanš u Dortmudu.

„Stara dama" je povela u 13. minutu golom Karlosa Tevesa, izjednačio je Marko Rojs nakon klizanja Kjelinija u 18, da bi Morata na dodavanje Pogbe vratio Italijanima vođstvo i postavio konačan rezultat dva minuta prije kraja prvog poluvremena.

Bonus video: