"Građani" priželjkuju revanš

Siti dočekuje Barselonu, Juventus protiv Borusije
1 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Beta/AP
Manuel Pelegrini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2015. 12:25h

Mančester siti i Barselona - baš kao i prošle godine odlučivaće o putniku u četvrtfinale.

Barsa je 2014. prošla s dvije pobjede, ali je opšti utisak bio da je Kataloncima prolaz „prepustio” menadžer engleskog šampiona Manuel Pelegrini kada je, umjesto da napadne tada ranjivog protivnika, riješio da na teren u prvom meču pošalje dva lijeva beka (Gaela Klišija i Aleksandra Kolarova), samo jednog napadača (Alvara Negreda) i da čeka protivnika na svojoj polovini...

„Blaugrana” je pobijedila sa 2:0 na „Etihadu”, potom i u revanšu sa 2:1 i pošla na megdan Atletiko Madridu, što joj je bio i posljednji korak prošle sezone.

„Građani”: Napadaćemo, ali...

Da li je Pelegrini naučio nešto iz prethodnih duela vidjeće se večeras u Mančesteru.

"Kada se igra 180 minuta, prvi meč je možda i ključan. Želimo da pobijedimo i napravimo veliki korak ka četvrtfinalu. Ako nije moguće trijumfovati u prvoj utakmici, onda je cilj da se ne primi gol. A ako ne možete ni da odbranite mrežu, tada vam je u glavi rezultat 1:1", pojasnio je Čileanac.

Pelegrini je potom pokušao da objasni prošlogodišnju eliminaciju.

"Ne bih se složio s tim da smo prošle godine odustali od našeg stila u meču s Barselonom. Možda nismo mogli da sprovedemo ono što smo željeli. Kao što sam rekao i tada - bili smo odigrali 19 utakmica za dva mjeseca i morali smo da pokušamo s nekom promjenom", dodao je bivši trener Viljareala i Real Madrida.

Sitijev problem je i izostanak Jaje Turea, koji će odraditi treći (posljednji) meč suspenzije nakon što je dobio crveni karton u grupi protiv CSKA iz Moskve.

"Uvijek želim Jaju u timu. Ali, možemo da igramo i bez njega, kao što smo uradili protiv Bajerna i Rome, kada smo pobijedili", istakao je Pelegrini.

Enrike: Nadam se da je poraz od Malage samo incident

Barsa je u subotu izgubila od Malage u Primeri i prekinula seriju od 11 pobjeda. Trener Luis Enrike nije očekivao tako nešto pred Ligu šampiona.

"Naša odbrana je pred velikim izazovom u Mančesteru. Ako ponovimo loš dan kao sa Malagom, ne piše nam se dobro. Ali, siguran sam da je taj poraz bio samo incident, nešto što se u fudbalu dešava. Tačnije, nadam se da je tako, jer smo bili veoma loši", rekao je Enrike.

On, međutim, zna da je najveća Barsina snaga napad u kojem je pakleni tro Lionel Mesi-Nejmar-Luis Suares. Prošle godine su u oba meča protiv Sitija strijelci bili Mesi i Danijel Alveš (po dva puta).

"Naravno da hoćemo pobjedu. Spremni smo na sve, znamo kvalitete Sitija, ali imamo veliku šansu da prođemo među osam najboljih", kazao je Enrike.

Juve strahuje od nepredvidivosti „milionera”

Prvi tim Serije A protiv 12. iz Bundes lige - gledajući tabele reklo bi se da je Juventus apsolutni favorit protiv Borusije iz Dortmunda. Ali, Evropa je nešto drugo - Juve je opet na mala vrata prošao grupu, a Borusija, uz sve pehove, lagano osvojila prvo mjesto u konkurenciji Arsenala, Anderlehta i Galatasaraja.

"Ko je favorit? Ne postoji. Šanse su 50-50. Mi volimo da igramo na vrhunskom nivou, pozornica Lige šampiona nas inspiriše, dokazali smo to i u grupi pobjedama nad Arsenalom i Galatasarajem u Istanbulu", rekao je Marko Rojs.

Jedinu titulu prvaka Evrope Borusija je osvojila upravo preko Juventusa 1997. godine kada je slavila sa 3:1 u finalu u Minhenu.

"Ovo je period sezone kada se rješava mnogo toga. Ne brinem za Ligu šampiona, jer vjerujem u svoj tim i zadovoljan sam formom. U Evropi nijedan rival nije bezazlen, pogotovo u nokaut fazi, a Borusija je odlična. Iako ima dosta problema, ne treba zaboraviti da je prošle sezone bila u polufinalu, a pretprošle u finalu", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Bonus video: