"Crvena" Budućnost protutnjala Nikšićem

Ilinčić u 11. minutu doveo Budućnost u vođstvo, sedam minuta kasnije crveni karton dobio kapiten Sutjeske Vladimir Jovović, zbog udaranja Flavija. Raspopović i ponovo Ilinčić na početku drugog dijela nokautirali šampiona. Sutjeska u 73. minutu promašila penal
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.02.2015. 12:45h

U Nikšiću, u najvećem crnogorskom derbiju, Budućnost je porazila Sutjesku sa senzacionalnih 3:0, značajno joj uzdrmala šampionske ambicije i natjerala trenera Mila Tomića da podnese neopozivu ostavku nakon utakmice.

Podgoričani su se istovremeno vratili u borbu za sam vrh tabele nakon najubjedljivije pobjede na stadionu kraj Bistrice u nezavisnoj Crnoj Gori, ali i ko zna koliko ranije...

Pojačana Sutjeska, sa Andrijom Delibašićem u napadu, ušla je u utakmicu kao izraziti favoriti protiv oslabljene Budućnosti (ostala bez napadača Adrovića i Vujačića, nisu dovodili pojačanja) ali su stvari na kraj Bistrice već od starta krenule drugačijim tokom.

Prvo poluvrijeme

Igrao se 11. minut kada je Flavio sa centra idealnom asistencijom pogodio Ilinćića, ovaj je zaobišao istrčalog golmana Radovića (branio umjesto suspendovanog Janjuševića i plasirao loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije Sutjeska je osim rezultatskog imala i brojčani minus - nakon kontre domaćih i duela Flavija i Jovovića, sudija Novović pokazao je direktan crveni karton kapitenu Sutjeske, i već tada je bilo jasno kakav će krajnji epilog biti. Nedugo zatim glavni arbitar pokazao je put u svlačionicu i treneru Sutjeske Milu Tomiću.

U 19. minutu gosti su imali novu priliku - Ilinčić je povratnom loptom uposlio Raičevića, koji je iz povoljne pozicije bio neprecizan.

Prvu priliku Sutjeska je imala u 23. minutu, kada je Vujović sa lijeve strane dao pas za Delibašića, čiji šut u poslednjem trenutku izblokirao Bakrač. Do odlaska na odmor Budućnost je imala dvije šanse - Raspopović je mogao da uveća vođstvo u 39. minutu (asistirao Ilinčić), a minut kasnije nijesu se najbolje snašli štoperi Budućnosti Simović i Bakrač.

Drugo poluvrijeme

Nakon odmora domaćin je krenuo odlučnije i u 50. minutu u prilici se našao Vujović, ali je bio Agović bio na mjestu. Samo minut kasnije

Na drugoj strani, kazna je stigla iz prve prilike - korner sa desne strane izveo je Vukčević, Radović je zaplivao u a Raspopović glavom sa druge stative poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije otlonjene su sve dileme - Pavićević je snažno šutirao sa desne strane, Radović je paradom skrenuo loptu do prečke, na odbijenu loptu natrčao je Ilinčić i zakucao je u mrežu za 0:3!

“Prezadovoljni smo rezultatom, ubjedljivoj pobjedi se niko nije nadao, čak ni ja koji sam vjerovao da možemo da iznenadimo. Ovo je čak prevazišlo i moja očekivanja. Prelomni moment utakmice bilo je isključenje Jovovića. Žao mi je Vladimira, kojeg puno volim, ali ne bih da ocjenjujem da li je isključenje bilo prestrigo. Dobra stvar je što mo dali drugi gol na startu i to nam je olakšalo posao. Svom bivšem klubu želim sve najbolje od srca”, kazao je Dragan Radojičić, trener Budućnosti.

Sutjeska je u finišu mogla do prvog gola - Vujović sa bijele tačke prebacio gol nakon faula Tomkovića nad Masatom - a Budućnost do četvrtog, pošto je šut Pavićevića pogodio stativu.

Utakmica se zbog RTCG igrala u podne, a onda nije bilo prenosa!

Najveći crnogorski derbi igrao se tačno u podne, usred radnog vremena, sve zbog Radio Televizije Crne Gore, koja je najavila direktan televizijski prenos.

A onda, već viđena priča - prenos je otkazan zbog tehničkih problema, kao mnogo puta do sada. Umjesto toga biće emitovan snimak.

Za to što su fudbaleri morali na teren u terminu u kojem nisu igrali još od mlađih kategorija, za to što je kraj Bistrice bilo manje publike nego obično, naravno, niko neće odgovarati...

Sutjeska – Budućnost 0:3

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2 500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Ilinčić u 11 i 55. minutu, Raspopović u 53. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Ognjanović, Kovačević (Sutjeska), Tomković, Rogošić, Flavio, Raspopović (Budućnost).

Sutjeska: Radović 5, Lukić 5,5, Stijepović 5,5, Popović 5,5, Ognjanović 6, Stefanović 6 (od 56. minuta Masato), Kovačević 6, Jovović – Božović 6, G. Vujović 5,5, Delibašić 6.

Budućnost: Agović 7, Tomković 6,5, Simović 7, Bakrač 7, Raspopović 7, Vukčević 7, Flavio 7 (od 62 minuta Rogošić), Hočko 7, Pavićević 7, Iličić 7,5 (od 56. minuta Raičković), Raičević 7.

Bonus video: