Napoli sve bliži Romi, Inter osvojio Sardiniju

0 komentar(a)
Duvan Sapata, Foto: Beta/AP
Duvan Sapata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2015. 22:09h

Borba za direktan plasman u Ligu šampiona je postala još interesantnija nakon što je Napoli pobijedio Sasuolo (2:0) i iskoristio novi kiks Rome.

Napolitanci su na "San Paulu" slavili golovima Duvana Sapate u 61. i Mareka Hamšika u 70. minutu, pa su sada na samo tri boda od drugoplasirane "vučice".

Tim Rafaela Benitesa je izgubio samo dvije utakmice u 2015. godini (od Juventusa kod kuće i u gostima od Palerma, obje sa 3:1), a upisao je šest pobjeda.

Inter je odigrao sličan meč kao protiv Seltika u Ligi Evrope, ali je ovog puta zadržao prednost od dva gola i pobijedio Kaljari sa 2:1.

Mateo Kovačić i Mauro Ikardi 14. pogotkom u ligi ove sezone donijeli su 2:0 gostima u drugom poluvremenu, ali je utakmicu otvorio autogol golmana Pabla Karisa, kojem se lopta od leđa odbila u mrežu poslije šuta Samuelea Longa.

Mateo Kovačić

Milanski tim je povezao tri pobjede u Seriji A (poslije trijumfa nad Palermom i Atalantom) prvi put još od novembra 2012. godine kada je trener bio Andrea Stramaćoni, sada šef stručnog štaba Udinezea.

U sastavu Intera je bio i Nemanja Vidić, iako su srpski i italijanski mediji danas objavili kako mu je trene Roberto Manćini rekao da "dok je on na klupi nikada neće zaigrati" zbog navodnog sukoba tokom utakmice sa Seltikom.

Rezultati

Napoli - Sasuolo 2:0 (Sapata 61, Hamšik 70)

Kaljari - Inter 1:2 (Kariso (autogol) 74 - Kovačić 47, Ikardi 68)

Nedjelja

Milan - Ćezena 2:0

Empoli - Kjevo 3:0

Lacio - Palermo 2:1

Verona - Roma 1:1

Fiorentina - Torino 1:1

Petak

Juventus - Atalanta 2:1

Odloženo

Parma - Udineze

Sampdorija - Đenova

Tabela

Bonus video: