Kjelini: Želimo da se dokažemo u Ligi šampiona

1 komentar(a)
Đorđo Kjelini, Foto: Reuters
Đorđo Kjelini, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2015. 14:46h

Fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini rekao je danas da je njegova ekipa željna dokazivanja u Ligi šampiona i da vjeruje u pozitivan ishod dvomeča s Borusijom Dortmund u osmini finala.

„Mi kao grupa smo veoma jaki i u prethodnih nekoliko godina smo stasali na pravi način. Sada želimo da pokažemo ljudima koliko možemo u Evropi. Moramo imati pozitivan prilaz Ligi šampiona, pogotovo jer smo jedini italijanski klub u ovoj fazi takmičenja”, kazao je Kjelini iz italijanski RAI.

Juventus će sjutra dočekati u Torinu Borusiju Dortmund u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Kjelini je ocijenio da snaga njemačke ekipe leži u brzoj tranziciji.

„Najopasnije su njihove kontre i brzina kojom ih izvode. Imaju strahovito brze igrače koji traže prostor. Ipak, ostavljaju za sobom veliki prostor u odbrani, a to su protivnici veoma vješto znali da iskoriste u prvom dijelu sezone”, kazao je Kjelini.

„Izuzetno poštujemo protivnika, ali želimo da pobijedimo, prođemo u četvrtfinale i nastavimo da živimo evropski san”, dodao je on.

Ovo će biti njihov prvi susret još od finala Lige šampiona iz 1997. godine, kada je Borusija u Minhenu savladala Juventus sa 3:1.

Odbrambeni fudbaler Borusije Sokratis Papastatopulos kazao je da je Juventus najbolji klub iz Italije, kao i da obje ekipe imaju podjednake šanse za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

„Naš trener Jirgen Klop nam uliva veru u dobar rezultat. Naša igra je sagrađena na njegovim idejama i mi uvijek pokušavamo da to nametnemo na terenu. To je upravo ono što mi želimo da uradimo u Torinu, da se nametnemo Juventusu”, rekao je Papastatopulos.

On je dodao da Juventus ima izuzetno kvalitetan vezni red, predvođen Polom Pogbom i Andreom Pirlom.

„Imaju odličan vezni red, Pogba i Pirlo... Dovoljno je samo to reći. Ipak, mislim da su šanse za plasman u narednu fazu '50-50'”, rekao je Papastatopulos.

Juventus će sutra u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona dočekati Borusiju od 20.45 u Torinu, dok će se revanš meč igrati 18. marta.

Bonus video: