Saveljić debituje protiv Danske

“To je momak koji ima 24 godina, koja igra argentinsku ligu i koji ima volju i želju da igra za državu odakle vuče porijeklo i to je lijep gest jednog momka kojeg vuku korijeni”, kazao je Savićević u emisiji “Fudbal plus” Atlas televizije, gostujući kod Milorada Đurkovića.
55 pregleda 52 komentar(a)
Esteban Saveljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Esteban Saveljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.02.2015. 18:39h

Esteban Arijel Saveljić dobiće poziv da debituje za reprezentaciju Crne Gore 8. juna u prijateljskom meču protiv Danske, ukoliko do tada dobije pasoš.

To je u emisiji “Fudbal plus” Atlas televizije kazao predsjednik FSCG Dejan Savićević, gostujući kod Milorada Đurkovića.

“Saveljić je porijeklom iz Crne Gore i tu nema nikakvih problema, evo i predsjednik države je obećao da će se založiti i da će dati predlog da dobije pasoš. To je momak koji ima 24 godine, koja igra argentinsku ligu i koji ima volju i želju da igra za državu odakle vuče porijeklo i to je lijep gest jednog momka kojeg vuku korijeni”, kazao je Savićević.

Saveljić je nedavno promijenio klub u Argentini, iz šampiona Rasinga Aveljanede prešao je u ekipu Defensa i Hustisija (Odbrana i pravda) i u prvom kolu je bio starter u pobjedi protiv Gimnasija la Plate.

“Mi 8. juna imamo zakazanu prijateljsku utakmicu sa Danskom, 14. igramo protiv Švedske, i ukoliko u naredna dva mjeseca Saveljić dobije pasoš on će biti pozvan. Biće tu sedam do 10 dana i u tom periodu moći ćemo da vidimo njegove kvalitete. Vjerovatno će dobiti šansu u prijateljskoj utakmici protiv Danske. Imali smo saznanja da treba da pređe u Evropu, jer je bilo interesovanja nekih klubova iz Engleske”, kaže Savićević, ističući da će Saveljićev debi za Crnu Goru biti “više od fudbalskog debija”.

“Mislim da je to lijep gest naše države, da pokaže iseljenicima da nisu zaboravljeni ljudi.

Esteban Arijel Saveljić poručio je prošlog mjeseca preko crnogorskog amasadora u Argentini da želi da igra za zemlju svojih predaka”.

Bonus video: