Kiša odložila derbi Đenove za srijedu

Arbitar Đanluka Roki je vratio ekipe u svlačionicu, a italijanski mediji navode da bi meč trebalo da se odigra u srijedu, 4. marta...
0 komentar(a)
Đanluka Roki, Foto: Beta/AP
Đanluka Roki, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.02.2015. 21:30h

Derbi Đenove je odložen zbog provale oblaka i kiše koja je toliko natopila teren „Luiđija Ferarisa” da su sudije i predstavnici dva kluba više od pola sata vijećali da li treba utakmica da se odigra.

Na kraju, arbitar Đanluka Roki je vratio ekipe u svlačionicu, a meč je zakazan za srijedu u 18.30 časova.

"Odluka je jedina normalna, jer bi svi akteri imali velikih problema da je meč počeo. Lopta praktično nije odskakala od trave. Vidjećemo kakva će biti odluka i kada će se odigrati duel, ali definitivno sada nije bio momenat za to", rekao je golman Sampdorije Emilijano Vivijano.

Gradski rivali nakon dugo godina vode bitku za neko od evropskih takmičenja, a po trenutnoj formi bi se reklo da ovo odlaganje više prija Sampdoriji, koja je u seriji od četiri meča bez trijumfa (po dva remija i poraza).

„Grifoni” su, s druge strane, u posljednje četiri utakmice pobijedili tri puta i remizirali sa Fiorentinom.

U prvom derbiju u sezoni ekipa Siniše Mihajlovića je trijumfovala sa 1:0 golom Manola Gabjadinija, sada napadača Napolija.

Ovo je drugi meč koji je odložen u ovom kolu, jer se neće igrati ni Parma i Udineze zato što domaćin zbog teške finansijske situacije nije u mogućnosti da organizuje duel.

Parovi 24. kola - nedjelja

Milan - Ćezena (15)

Empoli - Kjevo (15)

Lacio - Palermo (15)

Verona - Roma (15)

Fiorentina - Torino (20.45)

Ponedjeljak

Napoli - Sasuolo

Kaljari - Inter

Petak

Juventus - Atalanta 2:1

Bonus video: