Čelziju samo bod protiv Barnlija, Siti isprašio Njukasl i lideru prišao na pet bodova

0 komentar(a)
Barnli, Foto: Beta/AP
Barnli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.02.2015. 19:36h

Autsajder Barnli je šokirao Čelzi u Londonu, uzevši lideru bod (1:1), u utakmici 26. kola Premijer lige.

Autsajder je iznenadio velikog favorita na Stamford Bridžu, gdje je vodeći pogodak na Stamford Bridžu za Čelzi postigao je srpski internacionalac Branislav Ivanović već u 14. minutu i najavio novi trijumf ekipe Žozea Murinja.

Činilo se da će "plavci" rutinski do sva tri boda, ali se Barnli nije predavao i požrtvovanom igrom stigao u završnici do dragocjenog remija u borbi za opstanak.

Senzacionalni bod Barnliju na Stamford Bridžu donio je Ben Mi, glavom poslije kornera u 81. minutu.

Domaćin je posljednjih dvadesetak minuta igrao bez Nemanje Matića, koji je zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, odnosno prigovora, nakon što je na njega oštro startovao Ešli Barns.

Kiks Čelzija iskoristio je Mančester siti, koji je na Etihadu "isprašio" Njukasl sa 5:0 i prišao lideru na pet bodova.

Meč je riješen je već nakon 45 minuta, Siti je stekao velika tri gola prednosti, a u nastavku samo potvrdio ubjedljivu pobjedu.

"Vrlo sam zadovoljan što smo nastavili da postižemo golove kod kuće, ali i zato što nismo primili gol, jer smo u posljednje vrijeme iz raznih razloga uvijek primali po jedan gol. Dali smo pet golova, a imali smo još dvije-tri prilike", rekao je Pelegrini poslije meča.

"Drago mi je što je Čelzi ispustio bodove, pošto odbrana titule ne zavisi samo od nas. Nastavljamo da se borimo za titulu, a za to nam je potrebno da Čelzi ispusti još bodova, ali i da mi nastavimo da pobjeđujemo. Borba nam tek predstoji, ima još mnogo da se igra", rekao je Pelegrini.

Iznenađenje je priredio i Svonsi koji je kod kuće pobijedio Mančester junajted sa 2:1, i nanio mu tek drugi poraz od novembra.

Gosti su poveli u 28. minutu golom Andera Erere, a izjednačio je Sung Jeng Ki u 30. minutu. Pobjedu domaćima donio je Bafetimbi Gomis u 73. minutu.

Mančester junajted je porazom u Velsu doveo u pitanje učešće u Ligi šampiona, jer ga je na tabeli pretekao Arsenal, koji je slavio u gostima protiv Kristal Palasa (2:1).

"Tobdžije" su povele u osmom minutu golom Santija Kazorle iz penala, a vođstvo je udvostručio Olivije Žiru u 45. minutu.

Nakon 0:2 na poluvremenu i rutinskog čuvanja prednosti u drugih 45 minuta, Arsenal je dozvolio Palasu da u 94. minutu smanji na 1:2 preko Glena Mareja, da bi isti igrač u posljednjim sekundama utakmice pogodio stativu!

Rezultati

Aston Vila - Stouk 1:2 (Sinkler 20 - Dijuf 45, Mozes 90+3)

Čelzi - Barnli 1:1 (Ivanović 14 - Mi 81)

Kristal Palas - Arsenal 1:2 (Marej 90+4 - Kazorla 8. penal, Žiru 45+1)

Hal - Kvins Park Rendžers 2:1 (Jelavić 17, N'Doje 89 - Ostin 39)

Sanderlend - Vest Bromvič Albion 0:0

Svonsi - Mančester junajted 2:1 (Ki 30, Gomis 73 - Erera 28)

Mančester siti - Njukasl (18.30)

Sjutra

Totenhem - Vest Hem

Everton - Lester

Sautempton - Liverpul.

Tabela: Čelzi 60 bodova, Mančester siti 55, Arsenal 48, Mančester junajted 47, Sautempton 46, Totenhem 43, Liverpul 42, itd.

Bonus video: