Bajern se poigravao i sa Paderbornom, golman donio remi Augsburgu

1 komentar(a)
Frank Riberi, Foto: Reuters
Frank Riberi, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.02.2015. 19:33h

Bajern je prije sedam dana iskalio bijes na Hamburgeru (8:0), potom je podbacio u Ukrajini protiv Šahtjora u Ligi šampiona (bez golova), ali Bundes liga je takmičenje gdje Bavarci u svakom trenutku mogu da ponize rivala.

Sada je "stradao" Paderborn, koji je na svojoj „Benteler areni” primio čak šest golova od aktuelnog šampiona...

Robert Levandovski je izašao iz prosjeka i na kritike odgovorio s dva gola, koliko je dao i Arjen Roben, uz dvije asistencije. Upisali su se i Frank Riberi i 20-godišnji Mičel Vajzer, koji je postigao prvi gol za velikana sa „Alijanc arene" u seniorskoj konkurenciji.

"Jako sam zadovoljan kako smo se ponašali kao tim i u napadu i u odbrani. Čestitam timu, ovo je korak naprijed u našoj formi", rekao je Pep Gvardiola.

Verder je otkinuo dva boda Šalkeu u 92. minutu (1:1), ali je prekinuo seriju od pet pobjeda koja je počela još od 20. decembra prošle godine i slavlja protiv Borusije iz Borusije.

U finišu je bez trijumfa ostao i Bajer, i to na čudan način, jer mu je u 94. minutu mrežu zatresao golman Augsburga Marvin Hic (2:2).

Sačuvao Augsburg poraza: Golman Marvin Hic

Hic, koji je bio krivac za prvi gol Bajera koji je postigao Josip Drmić, u posljednjem napadu otišao da pomogne timu u protivničkom kaznenom prostoru, a i imao sreću da mu se lopta odbije tačno na zicer u petercu...

"Jednostavno sam otišao napad, bila je to prirodna reakcija kako bismo pokušali da izjednačimo. Srećom, lopta je došla do mene i uspjeli smo da izbjegnemo poraz", kazao je Hic, 27-godišnji Švajcarac.

Rezultati

Augsburg - Bajer 2:2 (Kajubi 59, Hic 90+4 - Drmić 8, Rajnarc 84)

Frajburg - Hofenhajm 1:1 (Hen 25 - Foland 39)

Majnc - Ajntraht 3:1 (Klemens 38, Gajs 37, Mali 50 - Ajgner 35)

Paderborn - Bajern 0:6 (Levandovski 24, 37, Roben 63 (penal), 86, Riberi 72, Vajzer 78)

Šalke - Verder 1:1 (Majer 61 - Predl 90+2)

Keln - Hanover 1:1 (Uđa 17 - Hoselu 5)

Nedjelja

Hamburger - Borusija M.

Volfsburg - Herta

Petak

Štutgart - Borusija D. 2:3

Bonus video: