Pirlo bombom srušio Atalantu, Juve na plus 10

Fenomenalni vezista je bombom u 45. minutu donio pobjedu nad Atalantom (2:1) i odveo Juventus na 10 bodova prednosti nad Romom, koja u nedjelju gostuje Veroni.
2 komentar(a)
Andrea Pirlo, Foto: Reuters
Andrea Pirlo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2015. 21:53h

U posljednjoj sezoni u dresu Milana, Andrea Pirlo je odigrao samo 17 utakmica u Seriji A i upisao svega gol i tri asistencije.

Masimilijano Alegri mu je rijetko davao šansu, pa su klub iz Grada mode i Arhitekta odlučili da ne produže saradnju.

Tako je Pirlo u ljeto 2011. prešao u Juventus bez centa obeštećenja, u transferu koji stručnjaci ocjenjuju jednim od najboljih svih vremena.

U Torinu su se ponovo ukrstili putevi Pirla i Alegrija, kojeg fantastični vezista gura ka novom Skudetu - 35-godišnji as je bombom u 45. minutu donio pobjedu nad Atalantom (2:1) i odveo Juventus na 10 bodova prednosti nad Romom, koja u nedjelju gostuje Veroni.

U prvom meču 24. kola Serije A, prvi su do prednosti došli gosti iz Bergama, pošto je u 25. minutu Đulio Miljaćo odlično glavom savladao Đanluiđija Bufona.

U 39. je nakon gužve loptu u mrežu ugurao Fernando Ljorente, da bi u smiraj prvog dijela igra Pirlo odapeo sa 20-ak metara i pogodio rašlje raspoloženog Marka Sportijela.

Bonus video: