Mesi: Imao sam puno problema u 2014.

Mesi je ovu godinu otvorio maestralno - na šest mečeva u Primeri postigao je 11 golova, igra kao nekad, a Barsa pobjeđuje u seriji
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2015. 15:01h

Zvijezda Barselone Leo Mesi priznao je u intervjuu argentinskom Mundu da su problemi "na terenu i van njega" uticali na njegova izdanja u 2014. godini.

Mesi je u 2014. imao samo jedan svijetli trenutak – plasman u finale Mundijala, ali je poraz od Njemačke učinio da mu ni Svjetsko prvenstvo ne ostane u najljepšem sjećanju.

"Prošla godina nije bila dobra za mene. Imao sam mnogo problema i na terenu i van njega. Zato sam u 2015. ušao sa izazovom da promijenim sliku koju sam ostavio u 2014. I za sada ide odlično, a siguran sam da ću nastaviti tako, jer se osjećam dobro, koncentrisan sam na fudbal i želim da sa Barselonom ponovo osvajam trofeje".

Mesi je ovu godinu otvorio maestralno - na šest mečeva u Primeri postigao je 11 golova, igra kao nekad, a Barsa pobjeđuje u seriji. Šest trijumfa zaredom u šampionatu, računajući i Kup, ukupno 11 u nizu.

"Nakon poraza od Sosijedada, pogledali smo se u oči i shvatili da ne smijemo da se kockamo i sa našim i sa ugledom kluba. Od tada je sve krenulo kako treba. Blizu smo Reala u Primeri, u polufinalu smo Kupa Španije, imamo Ligu šampiona i sve je u opticaju. Ima još dosta da se igra, ali mislim da u svakom meču sve zavisi od našeg izdanja".

To se odnosi i na dvomeč sa Mančester sitijem u osmini finala Lige šampiona...

"Igrali smo prošle godine i slavili, ali uz velike probleme. Biće još teže, jer su oni bolji nego što su bili. Imaće i motiv za revanš, a mnogo igrača koji mogu da nas ugroze. Biće dobar dvoboj, ali – ponavljam – mi se pitamo".

Prvi meč sa Mančester sitijem igra se 24. februara, na Itihadu, gdje je Barsa prošle sezone pobijedila 2:0.

Bonus video: