Ronaldo kao "Pink panter", Real siguran u Gelzenkirhenu!

Marselo potvrdio pobjedu Reala (2:0), sjajnim golom u 79. minutu. Deul Bazela i Porta završen 1:1.
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2015. 21:42h

Real je završio posao oko prolaska u četvrtfinale, iako je u Gelzenkirhenu bio trostruko manje efikasan nego prošle sezone - evropski šampion savladao je Šalke sa 2:0 i značajno olakšao revanš na "Santjago Bernabeuu" za 14 dana.

Prošle godine ekipa Karla Anćelotija bila je u osmini finala na vrhuncu moći - savladala je istog rivala sa 6:1, a sada je i znatno sporiji ritam, uslovljen povredama nekoliko ključnih igrača (Modrić, Ramos, Hames) bio dovoljan za rutinsku pobjedu.

Bazel i Porto igrali su 1:1 na stadionu "St. Jakobu", pa će se pobjednik najmanje atraktivnog para osmine finala dobiti nakon revanša na "Dragau".

Real je u Gelzenkirhenu zaigrao u neobičnoj pink kombinaciji dresova, a u prvih 20 minuta je morao da preživi nekoliko opasnih akcija Šalkea.

A onda se se sve promijenilo za tren - igrao se 26. minut kada je Ronaldo umakao statičnoj odbrani Njemaca i glavom na centaršut Karbahala doveo evropskog šampiona u vođstvo.

Bio je to prvi gol dobitnika Zlatne lopte nakon tačno mjesec dana. Kada igrač takvog kalibra ne postigne gol na tri meča zaredom (još tri je bio suspendovan) nastaje pravi „zemljotres”, ali su u Realu smirivali stasti.

Marselo: Ronaldo nije opsjednut golovima

"Kristijano nije opsjednut golovima, to su fantazije navijača, medija... Golovi dolaze samo kao rezultat timskog rada", kazao je bek Reala Marselo.

Gol je promijenio dešavanja na terenu, Real je mogao do drugog, pa i do trećeg gola, ali je golman Velenrojter odbranio zicer Benzeme i sjajan slobodnjak Ronalda. Do poluvremena je ostalo 0:1...

Madriđani su kontrolisali dešavanja na terenu i u nastavku, ali su 16 minuta prije kraja preživjeli strah, kada je Plate sa ivice šesnaesterca uzdrmao prečku gola Kasiljasa.

Samo pet minuta kasnije sve je bilo riješeno - Marselo je desnom nogom sa 20 metara skinuo paučinu sa njemačkog gola.

"Imamo sjajan rezultat, ali nije sve gotovo, ovo je Liga šampiona", kazao je madridski bek.

U Šalkeu su se već predali...

"Kvalitet je napravio razliku. Stvorili su nam jednu šansu, a dali dva gola - kazao je trener Roberto di Mateo.

Danilo izvukao Porto

Porto se izvukao protiv Bazela 11 minuta prije kraja, golom Danila iz penala koji je skrivio argentinski veteran Valter Samuel. Domaćin je vodio pogotkom Gonzalesa u 11. minutu.

Portugalci su dali gol i na samom startu drugog poluvremena, burno su proslavili pogodak Kasemira, ali je sudija Mark Klatenburg dosudio ofsajd nakon duge konsultacije sa pomoćnikom.

Porto se izvukao protiv Bazela 11 minuta prije kraja, golom Danila iz penala. Domaćin je vodio pogotkom Gonzalesa iz 11. minuta.

Bonus video: