Blan upozorava na Murinjov „rat”

Parižani u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala igraju sa „plavcima”, Bajern veliki favorit protiv Šahtjora
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.02.2015. 12:13h

Pari Sen Žermen je prošle sezone imao veliku šansu da eliminiše Čelzi u četvrtfinalu, tada mu je snove prekinuo Demba Ba golom u 87. minutu...

Sada, više od 10 mjeseci nakon toga, znaće se da li su Parižani brže nego što su očekivali dobili šansu da se osvete ili ih je žrijeb opet „uništio” i poslao na pakleni tim Žozea Murinja.

Ako se gleda sezona ova dva tima, Čelzi je mnogo veći favorit sada nego što je bio prošle godine, ali niko i ne pomišlja da tek tako otpiše ekipu koja ima Zlatana Ibrahimovića, Edinsona Kavanija, Tijaga Silvu, Davida Luiza, Brazilca koji je ljetos iz Londona stigao u Grad svjetlosti za 60 miliona eura.

Večeras igraju i Šahtjor i Bajern. U tom okršaju dileme ne bi trebalo da bude. Ukrajinci su zbog političke situacije domaćini u Ljvovu (njihov stadion u Donjecku je praktično sravnjen sa zemljom), ali i da nije tako, teško da bi mogli da pariraju Bavarcima...

Blan: Pazite se Murinja i provokacija

Loran Blan je i prošle sezone vodio veliku bitku s „plavcima”, a igračima je pokušao da prenese iskustvo iz tih okršaja:

"Poznavajući Murinja, očekujem da će biti vruće na terenu. Znate na šta mislim, moji igrači će sigurno biti pod pritiskom, ali na meni je da učinim sve da hladne glave uđu u utakmicu. Da ne reaguju neprimjereno i da sačuvaju mir", rekao je Blan.

Može li Ibra da napravi razliku? Blana bi vjerovatno proglasili ludim kada ne bi vjerovao da klasa Šveđanina nije dovoljna da preokrene sve.

"Svaki trener očekuje mnogo od kolektiva, ali i od igrača koji taj tim čine jačim. Da, očekujem od Ibre da bude razlika, ali zar ne očekuje isto kolega od Azara...?", zapitao se Blan, koji je glavna tema francuskih medija zbog slabih rezultata i forme PSŽ-a ove sezone.

Parižani nisu bez problema pred večerašnji meč na „Parku prinčeva”, jer su se u subotu protiv Kaena povrijedili Joan Kabaj, Lukaš Moura, Markinjoš, Serž Orije... Pored njih, odranije su roviti Tijago Mota, Blez Matuidi i Havijer Pastore i pitanje je ko će od njih biti spreman za Čelzi.

Azar: Drugačije je nego prošle sezone

PSŽ je prvu utakmicu kod kuće prošle sezone pobijedio sa 3:1. U revanšu u Londonu je bilo 2:0 za domaćina, pa je Čelzi kasnije otišao na megdan Atletiko Madridu i glatko ispao.

"Sada je mnogo toga drugačije. Prošle sezone nismo imali sreće u prvoj utakmici, primili smo dva gola nakon što je trebalo da povedemo sa 2:1. Kasnije nas je bog pogledao u posljednjim trenucima revanša... Rekao bih da smo sada favoriti, iako mislim da ta riječ u fudbalu ne postoji", istakao je Azar.

Belgijanac je prije nekoliko dana produžio ugovor sa Čelzijem, iako se dugo pričalo da bi njegov naredni klub mogao da bude baš Pari Sen Žermen. Upravo se taj čin potpisivanja novog ugovora sa „plavcima” neposredno pred dvomeč sa Parižanima vidi kao početak Murinjovog psihološkog rata.

"PSŽ? Nikada nije bilo ozbiljne priče oko toga. Mediji su o tome pisali mnogo, ali sam od početka znao da ću ostati u Čelziju", dodao je Azar.

Bajern već vidi četvrtfinale

Bajern je sporije otvorio 2015. godinu (s dva remija i porazom u Bundes ligi), ali polako hvata zalet.

"Ne želimo da kalkulišemo, idemo na pobjedu već u prvom susretu", rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

Šahtjor je i dalje van takmičarskog ritma s obzirom na to da se domaća liga nastavlja tek krajem mjeseca.

"Mislim da smo spremni za Bavarce, ali jedno su utakmice, a drugo treninzi. Bajern je veliki favorit - istakao je napadač „rudara” Luiz Adrijano, s devet golova prvi strijelac Lige šampiona ove sezone.

Bonus video: