Murinjo: Real i Bajern nisu favoriti za osvajanje Lige šampiona

1 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2015. 08:42h

Prvim utakmicama osmine finala, večeras ne nastavlja Liga šampiona, nakon skoro tri mjeseca pauze.

Pari Sen Žermen dočekuju Čelzi na "Parku Prinčeva", dok Bajern putuje u Ukrajinu, u Ljvov, na duel sa Šahtjorom.

Sjutra su na programu dueli Šalke - Real Madrid i Bazel - Porto, dok su za narednu sedmicu planirani okršaji Sitija i Barselone, Juventusa i Dortmunda (utorak), te Leverkuzena i Atletika, odnosno Arsenala i Monaka (srijeda).

Žoze Murinjo, trener koji je dva puta osvajao Ligu šampiona, ne slaže se sa mišljenjem bukmejkera, ali i mnogih neutralnih ljubitelja fudbala, da su dva posljednja šampiona Bajern i Real glavni favoriti da se 6. juna u Berlinu popnu na tron.

"Ne slažem se da su favoriti, jer je Liga šampiona uvijek bila specijalno mjesto za iznenađenja", kazao je trener Čelzija.

"Kada pogledate posljednju dekadu vidite da su trofej osvojili mnogi timovi od kojih se to očekivalo, ali osvajali su i timovi od kojih se nije očekivalo".

"I sada imate tri-četiri tima za koje niko ne očekuje da osvoje Ligu šampiona, ali nikad se ne zna. Zaista ne znam ko su glavni kandidati za trofej sada kada nokaut faza tek počinje. U ovom momentu ima 16 kandidata, izjavio je osvajač LŠ sa Portom 2004. i Interom 2010.

Njegov Čelzi gostuje u Parizu večeras u 20.45.

Bonus video: