SUTJESKA: MILE TOMIĆ OSUO PALJBU

Jovović se ponaša nesportski i vulgarno

“Treneri ne vole da podijele tajne svlačionice, ali ni šef ne smije da dozvoli da mu igrač preuzme svlačionicu”, kaže Tomić
74 pregleda 22 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2019. 02:52h

Nakon 14 dana rada u Igalu, fudbaleri Sutjeske od danas nastavljaju sa trenažnim procesom na svom terenu, gdje će do početka prvenstva uigravati linije i otklanjati nedostatke uočene na kontrolnim mečevima na crnogorskom primorju.

Izabranici Mileta Tomića ispunili su plan i program rada i već sada se može konstatovati da spremno dočekuju proljećni dio prvenstva u kojem je glavni cilj da se sustigne jesenji prvak Rudar.

I ne samo to, Sutjeska će pokušati da se domogne trofeja u najmasovnijem klupskom takmičenju, a upravo taj podatak prosto je natjerao čelnike kluba da angažuju dva provjerena fudbalera - Andriju Delibašića i Draška Božovića, od kojih se očekuje da unaprijede igru aktuelnog šampiona.

“Doveli smo dva odlična igrača. Brzo su pokazali da su pojačanja u pravom smislu te riječi. Odlično su se uklopili. Sa profilom igrača koje sada imamo, sigurno je da ćemo igrati napadački fudbal”.

“Praktično svi igrači znaju šta se od njih traži. Želimo da igramo atraktivno, želja za postizanjem golova biće izražena, a nećemo zanemariti ni agresivnu igru”, jasan je Tomić.

Na kontrolnim mečevima Sutjeska je ostvarila dobre rezultate. Da li ste zadovoljni trenutnom formom?

“Dosta dobro smo odradili posao do sada. Naravno, uočili smo određene greške koje ćemo do starta prvenstva pokušati da otklonimo”.

“Jednostavno, moramo igru taktički dotjerati. Drugi dio sezone neće biti ni malo lak, onaj tim koji bude imao najmanje padova sigurno će na kraju biti najbolji”.

Već na startu drugog dijela prvenstva Sutjeska će ugostiti Budućnost. Upravo taj meč mogao bi ogonetnuti mnoga pitanja. Ipak, iskusni stručnjak spušta loptu na zemlju.

“Uvijek razmišljam o prvoj utakmici. Mojim momcim često ponavljam da je ona najvažnija, ona te usmjerava. Ne volim euforiju, ali ni alibi priče. Spreman sam da preuzmem odgovornost, uostalom ona se od trenera uvijek i traži”.

“Imamo svoju filozofiju i od nje nećemo odstupiti. Na svakom meču, nezavisno gdje i protiv koga, igraćemo otvoren fudbal”.

“Tokom jesenje polusezone bilo je dosta utakmica na kojima smo dobro izgledali. Vjerujem da ćemo na proljeće biti još bolji”, rekao jeTomić.

Na crnogorskom primorju, ipak, nije sve bilo idealno. Kormilara Sutjeske iznenadilo je ponašanje Vladimira Jovovića, koji će, po svemu sudeći, morati da promijeni način razmišljanja.

“Dugo sam njegove ispade pravdao mladošću. Ali, više nema opravdanja za njegovo nesportsko i vulgarno ponašanje. On je reprezentativac i to mora da ima na umu u svakom trenutku”.

“Treneri ne vole da dijele tajne svlačionice sa javnošću, ali ni šef ne smije da dozvoli da mu igrač preuzme svlačionicu. Pokušavam da mu pomognem da shvati neke stvari, pa i ovo istupanje ima taj cilj”.

“Vlado pravi greške na početku karijere, one se mogu ispraviti, prvenstveno za njegovo dobro. U svojoj trenerskoj karijeri vidio sam veliki broj talenata, koji su zbog sličnog ponašanja, praktično, nestali sa fudbalske scene” zaključio je Tomić.