Dokerti: Da nije De Hee, Junajted bi se borio za opstanak

“Da David de Hea, koji je pokazao da je svjetska klasa, ne brani ovako, Junajted bi vjerovatno bio u zoni ispadanja. Apsolutno je briljantan”, rekao je 86-godišnji Škot, koji je predvodio klub od 1972. do 1977.
0 komentar(a)
David De Hea, Foto: Bleacherreport.com
David De Hea, Foto: Bleacherreport.com
Ažurirano: 16.02.2015. 11:54h

Bivši trener Mančester junajteda je toliko razočaran igrama tima Luja van Gala, da je možda i pretjerao u kritikama - Tomi Dokerti smatra da bi se “crveni đavoli” borili za opstanak da na golu nije David de Hea!

Velikan iz Mančestera je treći u Premijer ligi, izgubio je samo jednom u posljednjih 15 utakmica, ali ga je tim koji strijepi za opstanak, Barnli, u subotu potpuno nadigrao na “Old trafordu”, iako je izgubio 2:1.

Dokerti, koji je predvodio klub od 1972. do 1977. godine, ispao, pa se vratio u elitni rang i osvojio FA kup 1977. protiv tadašnjeg šampiona Evrope Liverpula, smatra da bi sutiacija bila mnogo gora da u timu nije sjajni Španac.

“Da David de Hea, koji je pokazao da je svjetska klasa, ne brani ovako, Junajted bi vjerovatno bio u zoni ispadanja. Apsolutno je briljantan”, rekao je 86-godišnji Škot.

Publika na “Teatru snova” je počela da pokazuje nezadovoljstvo igrama svojih ljubimaca, a popularni Dok smatra da Van Gal mora da promijeni način igre i vrati se napadačkom stilu, što je klupska tradicija.

“Kada navijačima ne date ono što žele - a oni su ti koji vas plaćaju - počeće da pokazuje znake razočaranja načinom na koji igrate. Pristalice Junajteda su se podigle uz odličan fudbal, sa dva krila koja idu uz aut liniju i centriraju napadačima. Toga sada nema”.

“Morate da date pristalicama ono što žele, a trenutno se ne vidi nikakav napredak u igri, bez obzira na novac koji je potrošen i koji će Van Gal tek da potroši set na ljeto. To mora da garantuje uspjeh. Momci još imaju šansu da budu u najbolje četiri ekipe i vrate se u Ligu šampiona, ali igra koju prikazuju to ne garantuje”. zaključio je Dokerti.

Bonus video: