Bredford poslije Čelzija eliminisao i Sanderlend, Arsenal rutinski

0 komentar(a)
Bredford, Foto: Reuters
Bredford, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2015. 18:07h

Bredford je nedavno srušio Čelzi u epskom preokretu (0:2 pa 4:2), ali se tu nije zaustavio - savladao je i Sanderlend sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale FA kupa.

Bivši premijerligaš iz zapadnog Jorkšira, sada član Lige jedan, plasirao se među osam najboljih prvi put još od 1976. godine, a do trijumfa na "Veli paradu" vodili su ga Džon O'Šej autogolom u 3. minutu i Džon Stid u 61.

Sanderlend je ovim porazom srušio sjajnu tradiciju protiv Bredforda na gostovanjima, jer je do danas imao šest pobjeda zaredom.

U četvrtfinale se plasirala i Aston Vila, koja je savladala Lester sa 2:1. Leandro Bakuna i Skot Sinkler su donijeli dva gola prednosti "vilenjacima", a Hrvat Andrej Kramarić je na drugoj strani postavio konačan rezultat.

Među osam najboljih su još VBA, Blekburn, Liverpul i Reding, kao i Arsenal, koji je danas bez problema pobijedio Midlzbro (2:0).

Sve je na "Emirejtsu" bilo riješeno u svega tri minuta (od 27. do 29) kada je Olivije Žiru prvo na asistenciju Kjerana Gibsa, a onda i Aleksisa Sančesa, lagano odveo aktuelnog osvajača u narednu rundu.

"Tobdžijama" je ovo 11. put u eri Arsena Vengera da su stigle do četvrtfinala najstarijeg takmičenja na svijetu.

Posljednji putnik u četvrtfinale znaće se nakon sjutrašnjeg duela Prestona i Mančester junajteda.

Bonus video: