Het-trik Mesija, golčina Suaresa (video), Atletiko Madrid kiksao

To mu je bio 26. gol u Primeri ove sezone i sada ima samo dva manje od Kristijana Ronalda. Uzgred, pogodio je 14. put u 11 mečeva u 2015. godini, koja je počela velikom svađom sa Luisom Enrikeom nakon utakmice sa Real Sosijedadom.
0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2015. 22:16h

Barselona je u 17 časova počela meč sa Levanteom i povela u 17. minutu - Mesi je centrirao, a Nejmar uz dosta sreće ubacio loptu u mrežu.

Na 2:0 u 36. minutu je povisio Mesi, zahvaljujući presingu Marka Bartre, koji je natjerao defanzivce gostiju na grešku i dodao loptu do argentinskog mađioničara. Najbolji igrač "blaugrane" je rutinski pogodio desnom nogom...

Mesi je povisio na 3:0 u 59. minutu, kada je ugurao loptu u oraznu mrežu. Najzaslužniji za gol je Serhio Buskets, koji je majstorski prebacio odbranu gostiju, našao Pedra, koji je iz prve asistirao 27-godišnjaku iz Rosarija.

Argentinac je šest minuta kasnije kompletirao het-trik, pošto je realizovao penal koji je iznudio Nejmar u duelu sa Ivanom Lopesom.

To mu je bio 26. gol u Primeri ove sezone i sada ima samo dva manje od Kristijana Ronalda. Uzgred, pogodio je 14. put u 11 mečeva u 2015. godini, koj je počela velikom svađom sa Luisom Enrikeom nakon utakmice sa Real Sosijedadom.

Na 5:0 je povisio Luis Suares spektakularnim golom u 73. minutu, kada je pogodio mrežu polumakazicama na asistenciju Adrijana. Urugvajac je iznenađujuće meč počeo na klupi, a zamijenio je Nejmara šest minuta prije pogotka.

Valensija se mučila pred svojim navijačima protiv Hetafea, ali je na kraju stigla do pobjede.

Gol vrijedan tri boda postigao je Alvaro Negredo iz penala u 71. minutu.

Prethodno je Huan Rodriges u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio napadača domaćina.

Rajo Valjekano je prekinuo seriju od tri poraza, i to protiv tima koji se bori za mjesto u Evropi - Viljareala. "Žutu podmornicu" su potopili Alberto Bueno u 51. i Gael Kakuta u 69. minutu i "zacementirali" je na 6. mjestu, sa četiri boda manje od Sevilje, a šest od Valensije.

Atletiko Madrid je bez Arde Turana i Kokea otišao u goste Selti, što su domaći iskoristili i nanijeli težak poraz četi Ćola Simeonea.

Mnogo veći posjed lopte je imala Selta u prvom poluvremenu, ali je tek sredinom drugog dijela načela mrežu Atletika - Nolito je pogodio iz penala, a isti igrač je tresao mrežu i u prvom susreta ova dva tima.

Fabijan Oreljana je postavio konačan rezultat u 71. minutu.

Ovim porazom je Atletiko ostao šest bodova iza Barselone, a sedam iza Real Madrida.

Rezultati:

Valensija - Hetafe 1:0 (Negredo 71. penal)

Barselona - Levante 5:0 (Nejmar 17, Mesi 36, 59, 65. penal, Suares 73)

Rajo Valjekano - Viljareal 2:0 (Bueno 51, Kakuta 69)

Selta - Atletiko Madrid 2:0 (Nolito 59. penal, Oreljana 71)

Ponedjeljak

Eibar - Elće (20.45)

Subota

Real Madrid - Deportivo 2:0

Sevilja - Kordoba 3:0

Granada - Atletik 0:0

Malaga - Espanjol 0:2

Petak

Almerija - Real Sosijedad 2:2

Bonus video: