Skols: Mučim se gledajući Van Galov Junajted

0 komentar(a)
Van Gal, Foto: Beta-AP
Van Gal, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.02.2015. 15:26h

Legenda Mančester junajteda Pol Skols nije birao riječi komentarišući igru svog voljenog kluba i koncepciju trenera Luja van Gala.

Junajted je u srijedu savladao Barnli (3:1) i vratio se na treću poziciju, ali se od kluba takve veličine očekuje mnogo, mnogo više.

Na poluvremenu meča čuli su se čak i zvižduci, nakon što su "đavoli" u prvom dijelu pretrpjeli pravu lekciju od pretposljednjeg tima na tabeli, iako su gololovima Smolinga nakon prekida vodili 2:1.

"Mučim se gledajući ekipu Luja van Gala. Barnli je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, a igra Junajteda bila je jadna", napisao je u svojoj kolumni bivši igrač Mančestera i reprezentacije Engleske.

Skols je naveo da igrači Mančester junajteda ne rizikuju dovoljno kada ekipa napada.

"Ako želiš da pobijediš protivnika moraš da napadaš, a da bi napadao moraš da rizikuješ. Malo igrača Junajteda je spremno na takav rizik. Kao igrač sredine terena u tom klubu morao sam da dodajem loptu naprijed i to nije uvijek bilo uspješno. To nije uvijek značilo da napadačima na tanjiru ostavim čistu šansu jer je njihov posao da postižu golove. Da li je to bilo lako? Ne, ali igrali smo za Junajted i ne treba da bude lako. U sadašnjem timu Anhel di Marija najviše rizikuje i nažalost to mu se nije isplatilo. Igrači kao da su opsjednuti posjedom lopte", dodao je Skols, koji je cijelu karijeru proveo u Junajtedu, odigrao 718 utakmica i postigao 155 golova.

Trener Van Gal, koji je ljetos potrošio preko 100 miliona eura na pojačanja, svjestan je da Junajted igra ispod svih kriterijuma.

"Da, čuo sam zvižduke sa tribina. Priznajem da mi nije drago jer mi igramo zbog navijača", rekao je Holanđanin.

Bonus video: