Kosta: Nikada ne bih namjerno povrijedio igrača

0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.02.2015. 12:35h

Fudbaler Čelzija Dijego Kosta izjavio je danas da nikada ne bi namjerno povrijedio protivničkog igrača, ali i da tokom utakmica protivnici često oštro startuju na njega.

Kostina suspenzija od tri utakmice zbog gaženja fudbalera Liverpula Emrea Džana tokom meča u Liga kupu je istekla, pa će se Španac vratiti u tim.

"Ako pogledate podatke vidjećete da nikada nisam povrijedio nijednog igrača. Suština je da ponekada neke stvarčice koje uradim na terenu izazovu pretjerane reakcije. Ali, ako biste pogledali i šta drugi igrači rade meni, možda biste promijenili mišljenje", rekao je Kosta, prenijeli su britanski mediji.

"Ja sam fudbaler koji se bori i daje sve od sebe na terenu. Oni koji me poznaju i koji cijene te vrijednosti razumiju o čemu govorim. Sada sam navikao da me šutiraju. Odbrambeni igrači u Premijer ligi su jaki", dodao je on.

Kosta, koji je prošlog ljeta iz Atletiko Madrida prešao u Čelzi, rekao je da u engleskoj i španskoj ligi nije isti kriterijum suđenja.

"U Engleskoj sudije ne dosude brojne prekršaje, za razliku od sudija u španskom fudbalu, pa morate biti zaista jaki tokom cijele utakmice. Za neke udarce koje dobijem u Engleskoj, u Španiji bi igrač dobio crveni karton. Moji startovi na loptu su snažni, ali u isto vrijeme i nježni", rekao je Kosta.

Bonus video: