Murinjo otkrio ko mu je omiljeni fudbaler

Interesantno, njih dvojica nikada nisu radili zajedno. Ali, italijanski napadač je uticao na to da Portugalac osvoji titulu sa Interom
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.02.2015. 16:27h

"Nikada ga neću zaboraviti", više puta je Žoze Murinjo izjavio kada je upitan o Didijeu Drogbi, Franku Lampardu, Džonu Teriju, Havijeru Zanetiju...

Portugalac je, međutim, istu tu rečenicu ponovio kada je pomenuo ime Đampaola Pacinija na pitanje novinara ko mu je omiljeni fudbaler.

Naravno, Murinjo to nije izgovorio tek tako, iako u karijeri nikada nije sarađivao sa popularnim Pacom (u igri riječi na italijanskom njegov nadimak znači "lud").

Menadžer Čelzija se vratio u vrijeme kada je vodio Inter, s kojim je osvojio između ostalih i dva Skudeta. Za taj drugi, osvojen 2010. godine, zasluge ima sadašnji napadač Milana, tada golgeter Sampdorije.

Svi koji prate Seriju A sjetiće se meča Rome i Sampdorije četiri kola prije kraja kada je Pacini s dva gola preokrenuo u Rimu i tako vratio Inter na lidersku poziciju.

"Vučica" je tada bila preuzela prvo mjesto od Intera i približila se Skudetu. Ostalo joj se samo da u posljednje četiri utakmice zadrži razliku. Ali...

"Sjećam se da smo imali prednost od devet bodova u odnosu na Romu, a onda odjednom bili jedan iza. Priželjkivali smo eventualni remi Rimljana kako bi se vratili na prvo mjesto i opet došli u situaciju da odlučujemo o svojoj sudbini. Desilo se šta se desilo, Sampdorija je pobijedijal,a a ja nikada neću zaboraviti ime omiljenog fudbalera. Da, njegovo ime je Pacini", rekao je Murinjo i nastavio:

"Ništa više nije zavisilo od nas prije utakmice Rome i Sampdorije. Ta titula mi je najdraža, jer mi je prva koju sam osvojio u posljednjem meču", dodao je Murinjo.

Inter je te sezone proslavio titulu u posljednjem kolu na gostovanju Sijeni golom Dijega Milita, koji je nekoliko dana ranije donio Kup (protiv Rome u Rimu), a potom i titulu prvaka Evrope kada je bio dvostruki strijelac u finalu Lige šampiona protiv Bajerna.

Sedam mjeseci nakon što je Murinjo otišao iz Intera u Real Madrid Pacini je stigao u Milano, ali tada na želju Brazilca Leonarda.

Bonus video: