I Atletiko "bacio oko" na Jovetića

10 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta-AP
Jovetić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.02.2015. 13:38h

Nakon što je Manuel Pelegrini odlučio da ga izostavi sa spiska igrača za nastavak Lige šampiona, postalo je jasno da, barem dok je argentinski stručnjak na klupi "građana", Stevan Jovetić na ljeto treba da traži novu sredinu, bez obzira što je Pelegrini izjavio da je crnogorski as "i dalje važan igrač za njegov tim".

Zainteresovanih za usluge Jovetića ne fali, a posljednjih dana sve sve više pominje interesovanje Atletiko Madrida, u slučaju da Hrvat Mario Mandžukić na ljeto napusti "Visente Kalderon".

Kako je objavio španski portal Fichajes.net, a pozivajući se na informacije italijanskih i britanskih medija, "kolčonerosi" u Jovetiću vide idealnog nasljednika Mandžukića.

Portal navodi da Ćolo Simeone cijeni kvalitete Jovetića, posebno što može da igra na više pozicija u napadu.

Španski portal piše da nije bilo kontakata između Atletika i Jovetića, ali da nekoliko skauta Madriđana pažljivo prate partije našeg internaconalca, koji je željan da nađe ekipu u kojoj će moći da igra u kontinuitetu i pokaže svoj nesporan kvalitet.

Mundo Deportivo piše da su Atletiko Madrid, Juventus i Inter "u pol poziciji" za Jovetića, pri čemu bi za Jo-Jo Atletiko, navodi list, bio prva opcija kako bi nastavio da igra u ligi na najvišem nivou, kakva je Primera.

List ne isključuje i mogućnost odlaska u Juventus ili Inter, s obzirom na to da je Jovetić već igrao u Seriji A, u vrijeme kad je nosio dres Fiorentine.

Mediji su pisali i o interesovanju turskog Fenerbahčea.

"Nismo dobili nikakvu ponudu Fenerbahčea. Prošle godine je Roberto Manćini želio da dovede Stevana u Galatasaraj, ali na pozajmicu, što nije bilo moguće. Ako ne ostane u Mančester sitiju, Jovetić bi želio da ide u neki veliki klub, kao što su Juventus ili Atletiko Madrid", za torinski Tutosport Irfan Redžepagić, menadžer Jovetića.

Bonus video: