Rojs produžio ugovor sa Borusijom Dortmund

1 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Www.taringa.net
Marko Rojs, Foto: Www.taringa.net
Ažurirano: 10.02.2015. 16:36h

Iako se spekulisalo da bi karijeru mogao da nastavi u nekom drugom klub, te da su za njega zainteresovani bili Real, Bajern, Mančester siti i Mančester junajted, Marko Rojs produžio je danas ugovor sa Borusijom Dortmund na još dvije godine, odnosno do 2019.

"Nismo dozvolili da na nas utiču priče o njegovom odlasku, vjerovali smo da će se ovaj izuzetan igrač odlučiti za Dortmund", rekao je direktor kluba Hans Joakim Vacke.

Prvi čovjek "milionera" ocijenio je da bi Rojs mogao da ostavi dubog trag u klubu.

"Marko može da obilježi eru u Dortmundu, kao što su to ranije uradili Uve Zeler u Hamburgu ili Stiven Džerard u Liverpulu. Činjenica da je odlučio da produži ugovor u ovako teškom trenutku je dokaz da se on identifikuje sa ovim klubom, na šta smo vrlo ponosni", rekao je Vacke.

Rojs je prošao sve omladinske kategorije u Dortmundu. U dva navrata je išao na pozajmice, ali je sada istakao da je Borusija njegov klub.

"Veoma se radujem što sam odlučio da ostanem u Borusiji. Dortmund je moj rodni grad, a Borusija je klub mog srca. Radujem se budućim uspjesima sa timom i novim radovanjima sa navijačima. Imamo još mnogo da radimo i ja hoću da odradim svoj dio", rekao je Rojs.

On je ove sezone postigao 10 golova u Bundesligi, ali je pauzirao zbog povrede. Ponikao je u Dortmundu a vratio se među "milionere" 2012. godine iz Menhengladbaha i do sada je na 104 utakmice postigao 49 golova.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 23 utakmice i postigao sedam golova.

Borusija Dortmund je godinama jedan od najboljih njemačkih klubova i igra ozbiljnu ulogu u Evropi, ali se ove sezone u Bundesligi krajnje neočekivano bori za opstanak. Trenutno je u opasnoj zoni, sa samo 19 osvojenih bodova iz 20 utakmica.

Bonus video: