Forlan negirao umiješanost za utaju poreza

0 komentar(a)
Forlan, Foto: REUTERS
Forlan, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.02.2015. 14:56h

Fudbaler Serezo Osake Dijego Forlan negirao je danas da je umiješan u utaju poreza, uprkos tome što je protiv njega započeta istraga.

Urugvajac je rekao da "nema šta da krije" povodom istrage o utaji poreza kojom je zahvaćena i HSBC banka, prenijeli su britanski mediji.

Mediji navode da je ta banka pomogla brojnim slavnim ličnostima da izbjegnu plaćanje poreza.

U izvještaju se navodi da je Forlan u HSBC banci otvorio račun 2006. godine, dok je igrao za Viljareal, i da je bio povezan sa dva računa klijenata koji su zajedno imali četiri bankovna računa na kojima je

od 2006. do 2007. godine bilo 1,4 miliona dolara.

"Želim da razjasnim da su moje finansije uvijek bile u skladu sa poreskim zakonima zemalja u kojima sam radio, živio i u kojima imam imovinu. Nisam dio navodne istrage i moje ime je iskorišćeno kako mamac, pošto sam poznat u svijetu", naveo je Forlan u saopštenju.

Mediji su naveli da su u izvještaju o navodnoj utaji poreza i dvostruki svjetski šampion Formule 1 Fernando Alonso, šestostruki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi, nekadašnji najbolji svjetski teniser Marat Safin i bivši direktor Renoa u Formuli 1 Flavio Brijatore.

Bonus video: