Cico Kranjčar trener Al Ahlija

51 pregleda 3 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2015. 10:50h

Bivši crnogorski selektor Zlatko Kranjčar preuzeo je katarski Al Ahli iz Dohe, koji će biti 17. klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

Kranjčar je u arapskom sivijetu radio u Egiptu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u Aziji je najveći uspjeh imao u Iranu, gdje je vodeći Sepahan osvojio prvenstvo i kup, a tamo se i najduže zadržao, od jeseni 2011. do jeseni prošle godine.

"Nakon toga uzeo je akademsku pauzu iz koje ga je trgnula ponuda koja se ne odbija", piše Index.hr.

Al Ahli je najstariji i jedan od najbogatijih klubova u Persijskom zalivu, poznat i po tome što lako "troši" trenere, vidjeće se koliko će se Kranjčar zadržati.

Kranjčar (58) je najuspješniji crnogorski selektor do sada, na šest kvalifikacionih utakmica u ciklusu za Euro 2012. ostvario je tri pobjede, dva remija i doživio samo jedan poraz, ostavivši "sokole" u predvorju Evropskog prvenstva.

Vodeći reprezentaciju Hrvatske bez poraza se plasirao na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006, gdje je završio treći u grupi iza Brazila i Australije.

Hrvatski mediji su ga povezivali sa splitskim Hajdukom, ali nije odolio zovu "petrodolara" iz Arapskog svijeta u kojem već rade poznata trenerska imena poput Mihaela Laudrupa, Erika Gereca, Sebastiano Lazaroni, Migel Lotina, Ivan Hašek...

Bonus video: