Amazonija je jedino mjesto na svijetu gdje me niko nije poznao

75 pregleda 5 komentar(a)
Bekam, Foto: Beta-AP
Bekam, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.02.2015. 17:38h

Dejvid Bekam danas je obilježio 10 godina od kada je sa UNICEFOM lansirao fondaciju za pomoć siromašnoj djeci svijeta, a tom prilikom kazao da nije odustao od ideje da osnuje fudbalski klub u Majamiju.

Dejvid Bekam je van fudbala, ali uvijek u centru pažnje. Danas je obilježio deceniju od osnivanja fondacije u okviru Unicefa, a uskoro bi mogao da proslavi osnivanje fudbalskog kluba – Majami Bekam junajted.

Plan o formiranju kluba na Floridi iznio je prije dvije godine i od ideje nije odustao.

"Prioritet je moja humanitarna fondacija, ali još imam veliku strast prema fudbalu. Igrao sam 22 godine, fudbal je bio moj život, a sada je veliki dio mog života. Ideja o osnivanju kluba u Majamiju postoji i napreduje. Približavamo se kraju administrativnih obaveza i sve ide po planu. Ne postoji prepreka, već samo radimo onako kako bi trebalo – studiozno i posvećeno".

Dok njegovi saradnici obavljaju pripremne poslove za osnivanje fudbalskog kluba, Bekam se bavi humanitarnim aktivnostima. U prethodnih nekoliko mjeseci posjetio je Sijera Leone, Južnu Afriku,Tajland i Filipine.

Na pitanje novinara da li postoji mjesto na svijetu na kome nije poznat odgovorio je:

"Ne, ne postoji. Zapravo, samo Amazonija. Tamo me niko nije prepoznao. Zapravo, plemena koja sam posjetio nisu ni znala šta je fudbal, a kamoli da su čuli za mene. Ali, to štam sam poznat doživljavam kao čast, jer je to znak da sam nešto uradio u karijeri i životu. Fudbal mi je otvorio mnoga vrata. Sada mogu da dođem u neku zemlju, sa konkretnim planom pomoći i da zatražim prijem kod premijera ili predsjednika države i siguran sam da će me primiti. Siguran sam da ću dobiti šansu da usrećim djecu, kojoj je pomoć potrebna. Slava je ponekad naporna, ali u mom slučaju je veoma važna da bih ostvario neke humane ciljeve koje sam imao i dok sam igrao, a koje sada mogu lakše da ostvarim".

Naredne destinacije koje će Bekam posjetiti su Burkina Faso, gdje će uručiti pomoć za liječenje djece koja boluju od dijareje, i Papua Nova Gvineja, gdje nedostatak hrane izaziva dosta smrtnih slučajeva novorođenčadi.

Bonus video: