Konte mijenja Inzagija u Milanu?

Jedini problem u realizaciji Konteovog dolaska u Milan biće ugovor sa Fudbalskom federacijom Italije. Kako navodi “Tutosport”, ukoliko čelnici Milana ne postignu dogovor sa Savezom, alternativa je Vinćenco Montela.
54 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.02.2015. 12:09h

Trener Milana Filipo Inzagi u junu će napustiti klub, a na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope naslijediće ga Antonio Konte, prenosi italijanski list “Tutosport”.

Kako se navodi, čelni ljudi Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani već su donijeli odluku, a Konte, koji se trenutno nalazi na funkciji selektora Italije imaće isti zadatak kao i prije nekoliko godina u Juventusu - da vrati klub na staze stare slave.

Konte je i prošlog ljeta bio blizu prelaska na San Siro, ali je u posljednjem trenutku odustao, prije svega zbog rivalstva “rosonera” i Juventusa, u kojem je 13 godina proveo kao igrač i još tri kao trener.

Konte je sa “starom “damom osvojio tri uzastopne šampionske titule, ali je prošlog ljeta napustio klub.

Jedini problem u realizaciji Konteovog dolaska u Milan biće ugovor sa Fudbalskom federacijom Italije. Kako navodi “Tutosport”, ukoliko čelnici Milana ne postignu dogovor sa Savezom, alternativa je Vinćenco Montela, aktuelni trener Fiorentine.

Milan poslije 22 odigrana kola u Seriji A zauzima razočaravajuće 11. mjesto sa 29 bodova, čak 24 manje od lidera Juventusa.

Bonus video: