Šou Mesija, Barselona na samo bod od Reala

4 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.02.2015. 22:53h

Zakuvalo se na vrhu Primere - Barselona je iskoristila poraz Reala od Atletika da se laganom pobjedom u Bilbaou (5:2) nakon duže vremena približi lideru na samo bod.

Nakon 22 kola, prvenstvo kao da tek počinje: Real ima 54 boda, Barsa 53, a vodeće budno motri Atletiko Madrid, koji ima 50.

Topi se, dakle, Realova zaliha, ali i prednost Kristijana Ronalda na listi strijelaca. Sa dva gola u Bilbaou, Leo Mesi je stigao do kote 24, što je samo četiri manje od portugalskog superstara. Ne tako davno, Ronaldo je imao dvocifrenu prednost...

Upravo je argentinski čarobnjak započeo šou na „San Mamesu”, golom u 15. minutu. Nisu samo golovi u opisu posla najboljeg igrača Barselone, na repertoaru su bile i asistencije - igrao se 26. minut kada je Mesi sastavio sa golom Luisa Suaresa, koji nije pogriješio.

U nastavku utakmice izgledalo je da Barsa može do gola kad god hoće i kako hoće, ali veliki prostor kao da je opustio ekipu Luisa Enrikea, pa se domaćin vratio u igru (Riko, 59. minut). Do kraja, ipak, nije bilo dileme, Mesi je uz pomoć De Markosa pogodio još jednom, probudio se i Nejmar, a sve je začinio Pedro.

Bonus video: