Blind u 92. donio Junajtedu bod na "Apton parku"

Najviši igrač Premijer lige je u 90. minutu majstorski reagovao na centaršut Džefa Kamerona i glavom perfektno lobovao Tima Krula.
75 pregleda 0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Reuters
Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2015. 18:27h

Mančester junajted je izgubio dva boda na gostovanju Vest Hemu, ili bolje reći osvojio jedan - četa Luja van Gala stigla je do 1:1 golom Dejlija Blinda u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Čekićari" su prethodno vodili golom Kujate iz 49. minuta.

Oba gola postignuta su na sličan način - prekid, odbitak i spretna reakcija strijelca, prvo Senegalca u redovima Vest Hema, a onda i Holanđanina iz Mančester junajteda.

"Đavoli" su završili meč sa desetoricom, pošto je Luk Šo odmah nakon izjednačujućeg gola dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta.

Junajted je ovim remijem izgubio treću poziciju na tabeli, koju je preuzeo Sautempton.

Njukasl je bio na pragu pobjede, imao je dva zicera pri vođstvu 1:0, ali je bod Stouku na "Sent Džejms parku" donio Piter Krauč.

I to u svom stilu - najviši igrač Premijer lige je u 90. minutu majstorski reagovao na centaršut Džefa Kamerona i glavom perfektno lobovao Tima Krula.

Možda je time i zadovoljena pravda, jer su "svrake" povele u 74. minutu preko Džeka Kolbaka, koji je nešto ranije morao da dobije drugi žuti karton.

Tim Džona Karvera, koji će do kraja sezone voditi tim umjesto novog menadžera Kristal Palasa Alana Pardjua, imao je perfektne šanse da riješi meč, ali je prvo Gabrijel Obertan pogriješio u kontri tri na dva, da bi Ajose Peres nakon odličnog solo prodora neometan šutirao nebu pod oblake...

Njukasl je ovim remijem ostao na 11. mjestu sa 31 bodom, dva manje od desetoplasiranog Stouka.

Rezultati

Vest Hem - Mančester j. 1:1 (Kujate 49 - Blind 90+2)

Njukasl - Stouk 1:1 (Kolbak 74 - Krauč 90)

Barnli - VBA 2:2 (Barns 11, Ings 32 - Brant 45+1, Braun 67)

Subota

Aston Vila - Čelzi 1:2

Mančester siti - Hal 1:1

Totenhem - Arsenal 2:1

Everton - Liverpul 0:0

Lester - Kristal Palas 0:1

KPR - Sautempton 0:1

Svonsi - Sanderlend 1:1

Bonus video: