Nekad je bio derbi: Juve lako izašao na kraj sa Milanom

0 komentar(a)
Juventus - Milan, Foto: Reuters
Juventus - Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2015. 21:56h

Juventus i Milan, dva najtrofejnija italijanska kluba, sada su miljama daleko po kvalitetu, organizaciji, ali i po stanju na tabeli.

Nakon večerašnje rutinske pobjede Juvea u velikom derbiju (3:1) razlika između dva tima iznosi čak 24 boda - "stara dama" je sigurna na prvom mjestu, "rosoneri" bi sjutra mogli da skliznu na 13.

Ali, to je realnost italijanskog fudbala, velika trojka (zajedno s Interom) više ne postoji, rivali Juveu su neki drugi...

Milan je u Torinu platio cijenu jer je želio da se suprotstavi favoritu spuštenog garda i igra za gol više, ali je stigao samo da izjednači na 1:1 golom debitanta Luke Antonelija pošto je prethodno Karlos Teves donio prednost domaćinu.

Filipo Inzagi se u toj igri "svi u napad" očigledno preračunao, pa je odbrana na čelu sa fenomenalnim golmanom Dijegom Lopesom bila na velikim mukama pred naletima Tevesa, Klaudija Markizija, Alvara Morate, Pola Pogbe...

Leonardo Bonući je poslije prekida vratio Juveu prednost, a u drugom poluvremenu je goste u moru šansi kaznio još samo Morata.

Posljednju reakciju Milan je imao kod 2:1 kada je Đanluiđi Bufon odbranio zicer Đampaolu Paciniju...

Aktuelni šampion sada, uz meč više, ima 10 bodova više od Rome, koja sjutra gostuje Kaljariju.

Torino sanja Evropu, nakon što je upisao treću pobjedu zaredom.

Pred "granatom" je sada pala Verona (3:1), a goste su do trijumfa vodili Hosef Martines, Fabio Kvaljarela i Omar El Kaduri.

Rezultati

Juventus - Milan 3:1 (Teves 14, Bonući 31, Morata 65 - Antoneli 28)

Verona - Torino 1:3 (Toni 83 - Martines 32, Kvaljarela (penal) 50, El Kaduri 90+3)

Nedjelja: Fiorentina - Atalantab (12.30), Kaljari - Roma, Empoli - Ćezena, Napoli - Udineze, Sampdorija - Sasuolo (15), Inter - Palermo (20.45).

Ponedjeljak: Lacio - Đenova

Bonus video: