MIODRAG RADULOVIĆ ODLIČNO GURA U KUVAJTU

"Montenegro" u Persijskom zalivu

117 pregleda 1 komentar(a)
Mijo Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mijo Radulović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.02.2015. 13:00h

Mali je broj crnogorskih trenera koji rade u inostranstvu - na bilo kojem kontinentu - a nekadašnji šampion sa ekipom Budućnosti, Miodrag Radulović, već je stekao zavidnu reputaciju na Bliskom istoku.

Sjajni rezultati u Kuvajtu, jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu, nedavno su ga kandidovali i za selektora te zalivske države. Nakon Kazme, koju je sa velikim uspjehom vodio u sezoni 2012/13, sada još bolje gura sa ekipom Al Džahre.

"Sve ide po planu, dobro guramo na oba fronta. U prvenstvu trenutno dijelimo 4. poziciju, a plan je da budemo među pet, što ćemo vjerujem i ostvariti, jer imamo dobar raspored u nastavku prvenstva. Igramo i internacionalno takmičenje, GCC kup, u kojem učestvuju klubovi iz Persijskog zaliva i koje je nakon Lige šampiona i Kupa Azije treće po kvalitetu takmičenje u cijeloj Aziji. Sjedište takmičenja je u Bahreinu, iza svega stoji nekoliko vrlo jakih sponzora i mi želimo da doguramo što dalje jer se svaka pobjeda povlači sa sobom dobru finansijsku premiju", kaže Radulović, kome u radu pomaže nekadašnji golman Budućnosti, kasnije internacionalac u Grčkoj Srđan-Lido Kljajević.

Crna Gora je sve više zastupljena kada je u pitanju sport u arapskim zemljama, tvrdi Radulović.

"To prije svega zahvaljujući Mirku Vučiniću, koji igra fenomenalno i pravi je hit u Emiratima. Nebojša Jovović odlično gura kao trener u Saudijskoj Arabiji, u Hadžeru, meni dobro ide u Kuvajtu sa Al Džahrom, sve to uz sjajne rukometaše koji igraju za Katar. U reportažama, tokom televizijskih prenosa, stalno se potencima "Montenegro", što je fenomenalna stvar", ističe Radulović, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio i uzbekistanski Pahkakor i kazahstabski Atirau, a bio je asistent Boavisti i Dinamu iz Moskve.

"Predsjednik kluba mi je već zakazao razgovor o nastavku saradnje, ali ne žurim, bitno je da ekipa igra dobro i pobjeđuje, a ima ponuda iz drugih zemalja.

Preporučujemo za Vas