Real protiv crne beštije

Atletiko ove sezone već eliminisao Real iz Kupa i pobijedio ga u gostima u prvenstvu
0 komentar(a)
Real Madrid-Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid-Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2015. 10:02h

Nekada omiljena Realova mušterija se dolaskom Dijega Simeonea na klupu pretvorila u Realovu crnu beštiju - Atletiko će u velikom madridskom derbiju na Kalderonu (danas, 16 časova) pokušati da nastavi uspješan niz protiv gradskog rivala.

Real, akteulni evropski prvak, nije dobio "kolćonerose" u posljednjih sedam mečeva. Iako se četa Karla Anćelotija radovala protiv gradskog rivala u najvažnijem od svih mečeva - finalu Lige šampiona - utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 1:1, i tako se računa u knjigama i statistikama.

Real, naravno, i te kako računa na desetu titulu prvaka Evrope osvojenu u Lisabonu, ali od dolaska "el ćola" na protivničku klupu sve teže izlazi na kraj sa rivalom od kojeg u jednom periodu nije izgubio punih 14 godina (1999 - 2013).

Ove sezone Atletiko je već eliminisao Real u Kupu i dobio ga u gostima u prvenstvu, Ronaldo i društvo spremaju revanš...

"Porazi od Atletika? Za utakmicu protiv tog tima mene vežu najljepše uspomene", podsjetio se Anćeloti finala LŠ, ali ipak priznao da očekuje težak zadatak.

"Uvijek je teško protiv Atletika. Ulog je opet veliki.

Real je bez povrijeđenih Ramosa i Hamesa Rodrigesa .

"I bez njih, Real je veliki tim. Mi nećemo mijenjati naš stil", poruka je Dijega Simeonea.

Bonus video: