Juventus protiv Milana: Za koga navija Italija?

3 komentar(a)
Juventus - Milan mapa, Foto: Gazzetta.it
Juventus - Milan mapa, Foto: Gazzetta.it
Ažurirano: 07.02.2015. 10:18h

Juventus protiv Milana - najveći italijanski derbi, ili duel najvećih italijanskih klubova, igra se večeras u Torinu u 20.45.

Iako je Milan daleko od onoga što je nekada bio - ekipa Pipa Inzagija je tek osma u prvenstvu, ima 21 bod manje od "stare dame", ne igra Ligu šampiona, čak ni Ligu Evrope - derbi i dalje privlači veliku pažnju na Apeninima.

"Gazeta delo sport" je sprovela je veliko istraživanje i napravila interaktivnu mapu kako bi dobila odgovor na pitanje: Juventus ili Milan, za koga navija Italija?

U saradnji sa "Fejsbukom", milanski list je sproveo ispitivanje u bukvalno svakoj opštini i nakon preobrojavanja bojama markirao mjesta na karti.

Tamno-plavom bojom označene su opštine koje su većinski za Juventus, a svijetlo-plavom opštine u kojima se takođe navija za "staru damu", ali ne tako dominantno.

Nasuprot tome, crvene opštine su vjerne Milanu, narandžaste takođe, ali u manjoj mjeri, dok žuta boja opštine predstavlja totalnu ravnotežu.

Mapa jasno pokazuje da Juventus ima mnogo više navijača od Milana u Italiji (izuzetak je regija Lombardija).

"Roso-neri", za utjehu, imaju više pristalica u Evropi - čak 24 miliona obožavalaca na Fejsbuku, za razliku od 16 miliona vjernih Juventusu.

Bonus video: