USMANOV POMAŽE

Ruski milijarder plaća dugovanja Kapelu

1 komentar(a)
Kapelo, Foto: Beta-AP
Kapelo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.02.2019. 05:21h

Ruski milijarder Ališer Usmanov platiće dugovanja Fudbalskog saveza prema selektoru reprezentacije Fabiju Kapelu, prenijeli su danas ruski mediji.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko tražio je od 61-godišnjeg biznismena da Fudbalskom savezu "obezbijedi subvencionisani kredit" od 400 miliona rubalja, odnoso 39,23 miliona funti.

"Oko sat vremena smo razgovarali sa Ališerom Usmanovim i uspjeli smo da riješimo stvar. Kao građaninu Rusije i njemu bi bilo neprijatno da mi kao zemlja koja će organizovati naredno Svjetsko prvenstvo, ne možemo da plaćamo selektora državnog tima", rekao je Mutko za novinsku agenciju RBC-Sport.

Ruski mediji naveli su da Savez duguje Kapelu i generalnom menadžeru reprezentacije Oresteu Ćinkiniju oko 600 miliona rubalja. Oni su posljednji put primili platu u junu prošle godine.

Magazin Forbs proglasio je Usmanova najbogatijim čovjekom Rusije u prošloj godini, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 12 milijardi funti.

Izvori bliski Usmanovu rekli su da je on prije Svjetskog prvenstva 2014. godine poklonio Fudbalskom savezu Rusije 300 miliona rubalja, odnosno 29,5 miliona funti. 

Preporučujemo za Vas