Radojičić: Iz ovog tima ću izvući maksimum

"Nema nikakve potrebe da se pravi pritisak. Ako neko treba da pravi pritisak rezultata igračima, onda sam to ja"m kaže trener Budućnosti
53 pregleda 1 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2015. 16:30h

Budućnost sjutra putuje na desetodnevne pripreme u Međugorje, igrački slabija nego što je bila u prvoj polusezoni, igrački slabija nego što je bila čak i u prvom dijelu ovih priprema.

Pojačanja još uvijek nema, ređaju se samo odlasci - nakon Admira Adrovića, koji je prešao u Bahrein, na putu da napusti podgorički klub je i Aleksandar Vujačić, koji ide u Antaliju da pokuša da se izbori za ugovor u kazahstanskom prvoligašu Tarazu.

Uspio ili ne, tek neće biti sa ekipom Budućnosti u Međugorju. Kako Adrović i Vujačić igraju na istoj poziciji - centralnog napadača - jasno je koje je mjesto u timu označeno crvenom bojom.

Koliki je to problem, govore i riječi trenera Dragana Radojičića:

"Adrović je otišao, Vujačić na putu da ode, mladi Milošević je povrijeđen. Jedini klasični napadač na kojeg trenutno mogu da računam je Drobnjak".

Anđeo Drobnjak (19) je sin proslavljenog golgetera, bivšeg fudbalera Budućnosti Anta Drobnjaka, ali on je u prvom dijelu sezone odigrao samo dvije utakmice, obje u Kupu, oba puta je ušao sa klupe.

Kako će u podgoričkom klubu riješiti problem napadača - i uopšte, još slabijeg tima nego u prvom dijelu sezone, možda i nije pitanje za Radojičića.

"Već sam rekao da su nam potrebna pojačanja, ali ne i dovođenje po svaku cijenu i bespotrebno gomilanje igrača. Treba nam pojačanje u pravom smislu te riječi. Znam da je u zimskom prelaznom roku teško promaći takvog fudbalera, ali to su na kraju krajeva stvari na koje ja ne mogu da utičem".

Radojičiću, dakle, ne preostaje ništa drugo nego da izvuče maksimum - iz ovog tima.

"Momci su radili sjajno u prvom dijelu priprema i ubijeđen sam da ćemo igrati i bolje i brže nego u prvom dijelu sezone. Koliko će to biti dovoljno, za koje mjesto na tabeli i za koliko bodova, to ćemo tek vidjeti".

Ako - makar za sada - nije dobio pojačanja, Radojičić neće dozvoliti da sadašnjem igračkom kadru bilo ko postavlja pritisak rezultata.

"Nema nikakve potrebe da se pravi pritisak. Ako neko treba da pravi pritisak rezultata igračima, onda sam to ja".

Na kraju, Radojičić izvlači posljednju dozu optimizma:

"I sa ovim timom, nećemo se pomjeriti nikome!"

Budućnost, koja će u Međugorju odigrati tri prijateljske utakmice, završila je prvi dio sezone na 4. mjesto na tabeli sa osam bodova manje od vodećeg Rudara, a plasirala se i u polufinale Kupa.

Željni travnate podloge

Fudbaleri Budućnosti od početka priprema treniraju i igraju utakmice na plasitici. Drugačiju podlogu, uostalom, "plavo-bijeli" nemaju otkada je klub prodao zemljište na Marezi, gdje je bio jedan travnati teren.

U Međugorju, dakle, igrači podgoričkog tima će prvi put u 2015. godini omirisati prirodnu travu.

"To nam je u ovom momentu najviše potrebno, jer nije isto trenirati na plastičnoj i na dobroj prirodnoj podlozi", kaže Radojičić.

Bonus video: