Veliko iskustvo: Pioniri FK "Danilovgrad" se spremali u Antaliji

"Dječaci FK 'Danilovgrad' imali su priliku da iskuse uslove kakve imaju najbolje evropske ekipe - bazeni, spa i fitnes centar, hrana, smještaj i drugi uslovi hotela su bili na najvećem nivou. Treninzi i prijateljske utakmice održani su na idealno pripremljenim terenima"
492 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2015. 12:18h

Rame uz rame sa fudbalerima velikih svjetskih klubova, članovi pionirske selekcije FK Danilovgrad, koji su polusezonu završili na prvom mjestu tabele, odradili su bazični dio priprema u turskom ljetovalištu Antalija.

U Turskoj su, sa trenerom Mirkom Tamindžijom i uparvom kluba bili igrači Damjan Radulović, Đorđe Šaletić, Vlado Gajić, Spasoje Šćepanović, Andrija Kolundžić, Milić Bogićević, Balša Anđić, Goran Bubanja, Ivo Nenezić, Vojo Jovanović, Lazar Kostić, Marko Davidović, Nikola Vujadinović, Aleksa Miks, Marko Tomašević i Aleksandar Vuković.

Oni su na terenima hotela "Grand Park Lara" marljivo radili i spremno čekaju početak nove sezone, kazao je Tamnidžija dodajući da su proveli osam nezaboravnih dana u Antaliji i da je cilj putovanja i priprema u Antaliji maksimalno ispunjen.

"Dječaci FK 'Danilovgrad' imali su priliku da iskuse uslove kakve imaju najbolje evropske ekipe - bazeni, spa i fitnes centar, hrana, smještaj i drugi uslovi hotela su bili na najvećem nivou. Treninzi i prijateljske utakmice održani su na idealno pripremljenim terenima", kazao je on.

Mališani iz Danilovgrada su u Turskoj odigrali tri utakmice.

"Igrali smo sa 'Bursasporom' i pobijedili nakon boljeg izvođenja penala. U meču sa 'Antalijasporom' doživjeli smo poraz od 0:4. Za to smo sami krivi, jer smo kod rezultata 0:0 promašili dva zicera. Na kraju, ukrstili smo koplja sa 'Kartalsporom'. Izgubili smo sa 1:4, ali su igrači turske ekipe bili stariji od naših djecaka dvije godine", kazao je Tamindžija.

Trener Danilovgrađana kazao je da je odlazak na pripreme u Antaliji veliko iskustvo za sve u klubu, a posebno za dječake.

"Djeca su uživala, a ukazala im se prilila da osjete čari vrhunskog fudbala - na poziv Miodraga Grofa Božovica, trenera Lokomotive Moskva, prisustvovali smo meču između tog ruskog giganta i Borusije Dortmund. Naši fudbaleri gledali su Fernandesa, Ćorluku, Pavlicenko, Busufa, Pejčinovića, koji su nakon meča odvojili vrijeme da se fotografišu sa njima i podijele im par savjeta", kazao je Tamindžija dodajući da je Božović uručio poklone FK "Danilovgrad" i da su mu na tome veoma zahvalni.

Tamindžija je istakao da bi pripreme za dječake iz tog kluba bile samo san, da nisu imali svesrdnu pomoć nekoliko prijatelja kluba i roditelja malih fudbalera, koji su imali razumjevanjaza njihov projekat. "Veliku zahvalnost dugujemo g. Ratku Jovanoviću, 'Central lounge baru' i g. Aleksandru Abramoviću, lokalnoj samoupravi i predsjedniku Opštine g. Branislavu Đuranoviću koji je kao u uvijek do sada pokazao razumijevanje i izlazio nam u susret i roditeljima djece koji su od samog starta nesebično pomagali naš klub", rekao je Tamindžija.

On je kazao da su pored ekipa iz Turske, tokom priprema uspostavili kontakte sa velikim brojem ekipa iz Evrope i Azije "što će biti od velikog značaja za budući rad svih generacija FK Danilovgrad. Za vrijeme boravka u Antaliji uspjeli smo da pokažemo djeci neke od znamenitosti koje nudi to mjesto, a ja sam, dok su djeca odmarala pratio rad velikih ekipa - Kajzerslauterna, Viktorija Plzena, Darmstada, Dinamo Moskva, Lokomotiva Moskva, Njeftci Baku... i razgovarao sa dosta igraca i trenera sa ex-YU prostora, koju su angažovani u stranim klubovima", kazao je Tamindžija.

Galerija

Bonus video: