Mendeš: Ronaldo vrijedi milijardu

"On je najbolji fudbaler na svijetu ikada. Ne možete da ga poredite ni sa kim".
3 komentar(a)
Žorž Mendeš, Ronaldo, Foto: Www.periodistadigital.com
Žorž Mendeš, Ronaldo, Foto: Www.periodistadigital.com
Ažurirano: 03.02.2015. 09:53h

Kristijano Ronaldo vrijedi milijardu i njega ne možete kupiti, kazao je u intervjuu za BBC menadžer najboljeg fudbalera na svijetu u minule dvije godine, "superagent" Žorž Mendeš.

"On je najbolji fudbaler na svijetu ikada. Ne možete da ga poredite ni sa kim".

Žorž Mendeš, Portugalac, nekadašnji "di-džej" i vlasnik noćnog kluba, smatra se jednom od najuticajnijih figura u svijetu fudbala. Mediji su izračunali da je do sada okrenuo preko milijardu eura posredujući u transferima.

Osim Ronalda, dvostrukog uzastopnog dobitnika Zlatne lopte, njegovi klijenti su i Žoze Murinjo, Luis Felipe Skolari, Radamel Falkao, Anhel di Marija, Hames Rodriges, David de Hea, Viktor Valdes, Dijego Kosta...

Sudeći po sadašnjim klubovima njegovih klijenata, najviše voli da posluje sa Realom, Mančester junajtedom i Čelzijem, ali ne samo njima...

Od svih igrača i trenera koje zastupa, samo jednog, međutim, doživljava kao božanstvo.

"Koliko vrijedi Ronaldo? Milijardu. Njegova otkupna klauzule je milijardu, a to znači da tačno toliko vrijedi. Njega ne možete da kupite".

"Ako iz bilo kojeg razloga Real odluči da ga proda i otkupnu klauzulu spusti na 300 miliona eura, neko će platiti tu cifru", samouvjeren je Mendeš.

Real je 2009. godine platio Mančester junajtedu 94 miliona eura za Ronalda, što je tada bio najveći, a sada je drugi najveći transfer svih vremena, poslije Bejlovog prelaska iz Totenhema na "Santjago Bernabeu" za 100 miliona.

Mendeš, koji je zastupao Ronalda i kada je CR7 2003. godine prešao iz Sportinga u Mančester junajted za 15 miliona eura, smatra da će 29-godišnji fudbaler završiti karijeru u Realu.

"To je sigurno. Ronaldo neće napustiti Real".

U intervjuu za BBC, Mendeš je još govorio o fudbalu kao najutiacjnijem sportu i značajnoj grani biznisa, a branio je astronomske zarade fudbalera istakavši da najbolji treba da budu plaćeni još više.

Bonus video: