Juve na nuli u Udinama, Milan konačno pobijedio

"Nerazuri" upisali drugi uzastopni poraz
0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Beta/AP
Pol Pogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.02.2015. 21:51h

Između Juventusa i Rome na prva dva mjesta je i dalje sedam bodova razlike, nakon što je šampion "ispratio" remi Rimljana s Empolijem i odigrao bez golova u Udinama.

"Dama" je trijumfom mogla da riješi praktično sve kada je borba za Skudeto u pitanju i ode na plus devet, ali su "zebre" odoljele na "Friuliju" i koliko-toliko spasle šampionat...

Ovo je treći put u sezoni da Juve nije dao gol, a čitave prošle to nije uradio samo jednom...

"Odigrali smo veoma loše prvo poluvrijeme. Rezultat je realan i prihvatamo ga, jer smo na kraju rizikovali i da izgubimo. Skudeto? Sedam bodova nije mala, ali nije ni velika razlika. Još je neophodno da pobijedimo neke velike utakmice da bi bili šampioni", rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Napoli je savladao Kjevo u Veroni i sada je čvrsto treći sa pet bodova više od Lacija, ali sastav Rafaela Benitesa ima drugačiji plan - da napadne Romu na drugom mjestu koja je četiri korak ispred.

U Veroni je počelo autogolovima, prvo Boštjana Cesara, a onda i Migela Britosa, ali je tri boda "azurima" donio Manolo Gabjadini, koji je prije desetak dana stigao iz Sampdorije.

Osvojio Veronu: Manolo Gabjadini

A Gabjadinijev bivši tim je doživio debakl u Torinu, gdje je "granata" slavila sa čak 5:1, uz het-trik Fabija Kvaljarele...

"Izvinjavam se navijačima za ovakav poraz", kazao je Siniša Mihajlović.

Lacio je podbacio i izgubio u Ćezeni (2:1), dok je Atalanta golom Maurisija Pinilje u 94. minutu savladala Kaljari u Bergamu.

Sasuolo je u prvom meču nedjeljnog programa savladao Inter sa 3:1, a najžešće je bilo nakon utakmice kada su navijači gostiju odbili da uzmu dresove od Fredija Guarina i Maura Ikardija.

Kolumbijac je tu odluku ultrasa primio nešto mirnije, dok je kontroverzni Ikardi ušao u žestoku svađu, iako su saigrači pokušali da ga zaustave.

Sasuolo je poveo s dva evrogola (prvo Simonea Zaze, a onda i Nikole Sansonea), da bi Ikardi u finišu smanjio i najavio uzbuđenja.

Ipak, sve nade "crno-plavih" da mogu da izbjegnu poraz ubio je Domeniko Berardi iz spornog penala koji je skrivio Isak Donkor i dobio drugi žuti karton.

A prvu pobjedu još od decembra prošle godine u ligi je ostvario Milan. "Rosoneri" su savladali Parmu sa 3:1, a opet je sve odradio Žeremi Menez s dva gola.

Upisao se i Kristijan Zakardo, a na drugoj strani ANtonio Noćerino.

Rezultati

Atalanta – Kaljari 2:1 (Bijava 18, Pinilja 90+4 - Desena 44)

Kjevo – Napoli 1:2 (Britos (autogol) 25 - Cesar (autogol) 18, Gabjadini 62)

Udineze – Juventus 0:0

Ćezena – Lacio 2:1 (Defrel 60, Kataldi (autogol) 77 - Klose 87)

Palermo – Verona 2:1 (Dibala 18, Beloti 79 - Tahcidis 8)

Torino - Sampdorija 5:1 (Kvaljarela 16, 29 (penal) 65, Amauri 75, Pereš 90+3 - Obijang 77)

Sasuolo - Inter 3:1 (Zaza 17, Sansone 29, Berardi 90+3 (penal) - Ikardi 83)

Milan - Parma 3:1 (Menez (penal 17), 57, Zakardo 74 - Noćerino 24)

Subota:

Đenova - Fiorentina 1:1

Roma - Empoli 1:1

Tabela

Bonus video: