Rudar od danas na pripremama u Budvi

0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Saša Bezarević
Fudbaleri Rudara, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 31.01.2015. 22:22h

Prva faza priprema koju igrači najmanje vole, ali je itekako značajna, je završena, pa je Rudar već od danas započeo drugu, fudbalerima interesantniju, kada lopta stiže u prvi plan.

Ekspedicija jesenjeg šampiona se preselila u Budvu gdje će u narednih petnaestak dana odigrati najmanje sedam utakmica, uigrati linije i, svi vjeruju, spremna dočekati proljećni start i duel sa Grbljem pod Golubinjom.

U prethodne dvije i po sedmice pluća su dobro napunjena kiseonikom, nije bilo povreda i sličnih problema, iako prelazni rok traje još dugo otprilike se i iskristalisao konačni spisak prvotimaca na koje stručni štab računa u nastavku prvenstva, što su sve preduslovi da se stigne do krajnjeg i jedinog cilja – titule državnog prvaka, druge u istoriji pljevaljskog fudbaala.

„Mislim da je iza nas zaista dobar period. Uradili smo uglavnom sve što smo planirali, fizički se spremili kako treba i ostaje da sada to nadogradimo u Budvi i u optimalnoj formi dočekamo premijernu prvenstvenu utakmicu. Jasno je da već od starta moramo punom snagom jer i Sutjeska i Mladost su blizu, nije naravno ni Budućnost mnogo daleko, pa nikakvog taktiziranja neće i ne smije biti. Uostalom, namjera nam je da iskoristimo dobar raspored pošto nakon Grblja u Pljevlja dolazi i Berane i osvojim svih šest bodova. No, o tom potom, sada je važno da predstojeće dane na crnogorskom primorju iskoristimo na pravi način a onda će doći i rezultati “, kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Vuko Bogavac.

Jedan od najvećih aduta Rudara svakako je u činjenici da se ekipa nije mnogo promijenila od završetka jeseni. Svi koji su iznijeli najveći teret tokom sjajno odrađenog prvog dijela prvenstva, bar za sada su tu, a stigli su iskusni Stevan Reljić i talentovani Uroš Đuranović.

Da li će biti još dolazaka (pominje se golman Mogrena Ivan Butorović) i odlazaka ( Ivana Ivanovića u Kazahstan), ostaje da se vidi, ali što god donese ostatak fudbalske „pijace“, „rudari“ će imati sa čime da se isprse na proljeće.

„Naša prednost u odnosu na konkurente, pored nespornog kvaliteta i iskustva, vjerovatno i jeste u toj stabilnosti, samopouzdanju, činjenici da puno ne ekperimentišemo. Kostur tima je tu, momci se dobro poznaju i funkcionišu bez problema, pa se i svaki novajlija lakše uklopi u tu cjelinu. Još kada odigramo ovih nekoliko utakmica u Budvi, siguran sam da ćemo pred kraj februara moći da kažemo da Rudar kao „zapeta puška“ čeka da „raspali“ po rivalima“, optimista je Bogavac.

Pljevljaci će u Budvi ostati do 15. februara. Već u nedjelju odigraće i prvu kontrolnu utakmicu protiv Iskre iz Danilovgrada. Mogren će biti rival 4. februara, tri dana kasnije beogradski Brodarac, a 8. februara Petrovac.

Ugovoreni su i susreti sa užičkim Jedinstvom, 11, i Metalcem iz Gornjeg Milanovca 13. februara. Na generalnoj probi 15. februara protivnik će biti Igalo ili Kom.

Bonus video: