DA LUISU FIGU, NE SEPU BLATERU

Đurđevac: FSCG je uvijek uz fudbalske ljude

0 komentar(a)
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2019. 06:56h

Fudbalski savez Crne Gore dao je podršku legendarnom portugalskom fudbaleru Luisu Figu u borbi za svrgavanje 78-godišnjeg Sepa Blatera sa mjesta predsjednika Fife.

Izbori za čelnog čovjeka krovne fudbalske organizacije zakazani su za 29. maj u Cirihu, a Blater, koji presjedava Fifom od 1997. godine, odlučio je da se kandiduje za svoj četvrti mandat.

Njegovu 17-godišnju vladavinu obilježile su brojne kontroverze i glasne sumnje u korupciju. FIFA nikad nije bila na lošijem glasu nego što je to slučaj posljednjih godina, zbog čega su i mnoge vodeće evropske fudbalske asocijacije, uključujući njemačku, holandsku i francusku, odlučile da vremešnom Švajcarcu pokažu palac dolje. Luis Figo, nekadašnji proslavljeni fudbaler Barselone, Reala i Intera, jedan je od kandidata koji stižu sa namjerom da Fifi vrate poljuljani ugled. 

Portugalac je danas objavio imena saveza koji su ga podržali, a među njima je i FSCG.

"Figo je veliko ime, legenda, čovjek koji je osvojio toliko toga u fudbalu. Figo donosi čistu priču, jer iza njega ne stoji ni jedna jedina mrlja. U pitanju je veliki fudbaler, a FSCG će uvijek podržati ljude iz sporta i fudbala", kazao je za „Vijesti” generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.  

Blater je prvi i jedini put boravio u Podgorici u oktobru 2008. godine. Izvjesno je da neće dolaziti ponovo, jer od FSCG neće dobiti glas.

Osim Figa, protivkandidaturu Blateru najavili su i jordanski princ Ali Bin Al Husein, predsjednik FS Holandije Mihael van Prag i Francuz Žerom Šampanj. I bivši francuski fudbaler David Žinola je najavio da će se kandidovati, ali je nepoznato da li ima podršku barem pet fudbalskih federacija, što je uslov da  uđe u trku.