TREBA MU TAKAV PROFIL IGRAČA

Manćini želi da dovede Turea u Inter

0 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Reuters
Jaja Ture, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2015. 18:51h

Trener Intera Roberto Manćini rekao je danas da bi želeo da dovede u svoj tim fudbalera Mančester sitija Jaja Turea.

Ture i Manćini su sarađivali u Sitiju od 2009. do 2013. godine i za to vrijeme osvojili Premijer ligu i FA kup.

"Jaja je jedan od najsnažnijih fudbalera na svijetu. Igrao je mnogo utakmica u različitim ligama, u Belgiji, Rusiji, Španiji i Engleskoj. Jedino nije igrao u Italiji. Mi pravimo tim, a postoje igrači koji svojim dolaskom promijene cijelu ekipu, a Jaja je takav igrač", rekao je Manćini, prenijeli su italijanski mediji.

"Mogli bismo da probamo da ga dovedemo sljedeće godine. Moramo da dovedemo trojicu igrača šampiona i tada ćemo biti spremni da se borimo za skudeto", dodao je Manćini.

Siti je otpustio Manćinija 2013. godine poslije poraza u finalu FA kupa, a veći dio navijača i medija kritikovao je upravu zbog toga.

"Rekli su mnogo besmislenih stvari, ali to nije važno. Važno je da sam ja tada napravio tim, tim koji sada igra fantastičan fudbal. U posljednje dvije godine doveli su još nekoliko igrača, ali meni je važno to što sam tamo obavio dobar posao", dodao je Manćini.

Poslije odlaska iz Sitija Mančini je preuzeo Galatasaraj, odakle se ove zime vratio u Inter, sa kojim je prethodno osvojio tri titule u Seriji A. On nije odbacio mogućnost povratka u engleski fudbal.

"Fudbal je čudan. Prije povratka u Inter nikada nisam mislio da ću tu ponovo raditi. Volio bih da se vratim u Englesku jer je tamo fudbal fantastičan. U budućnosti je sve moguće", rekao je Manćini.

Preporučujemo za Vas