I Figo ušao u trku za predsjednika FIFA

1 komentar(a)
Luis Figo, Foto: REUTERS
Luis Figo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 28.01.2015. 13:30h

I Portugalac Luis Figo ušao je u trku za predsjednika Međunardne fudbalske federacije (FIFA), što je najavio u intervjuu za CNN.

Legendarni fudbaler Barselone i madridskog Reala ispunjava sve predviđene uslove za podnošenje kandidature, pošto, kako kaže, ima podršku najmanje pet federacija, članica FIFA, prenose svjetske agencije, ali nije želio otkrije imena pet saveza koji su ga nominovali.

Do sada su protivkandidaturu aktuelnom čelniku FIFA Sepu Blateru najavili jordanski princ Ali Bin Al Husein, predsjednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag I Francuz Žerom Šampanj.

Van Pragu su podršku dali Belgija, Holandija, Švedska, Škotska, Rumunija i Farska Ostrva. On je istakao da želi da bude predsjednik FIFA samo u jednom mandatu, da bi toj organizaciji povratio kredibilitet, a onda je prepustio mlađim generacijama.

"FIFA je stalno pod sumnjom za sukob interesa, nepotizam, korupciju. Želim da to promijenim, što sam i ranije govorio", rekao je Van Prag.

I bivši francuski fudbaler David Žinola i menadžer Mino Rajola su bili najavili kandidaturu.

Rajola je, međutim, danas odustao od plana da se kandiduje za predsjednika FIFA, zbog, kako je rekao, kandidature Van Praga.

"Pošto sada imamo dobrog kandidata, nema potrebe da ulazim u trku", rekao je Rajola za holandski list "Algeman Dagblad".

Bonus video: