Alofs: Ako Bajern zovne, De Brujne bi mogao da ode

“Imali smo sreće da je Kevin bio nesrećan u Čelziju kada smo ga doveli. Za razliku od Volfsburga, Bajern je u mogućnosti da dovodi velike igrače i kada su oni srećni u klubu”, zaključio je bivši generalni direktor Verdera.
0 komentar(a)
Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP
Kevin de Brujne, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2015. 15:09h

Kevin de Brujne je najbolji igrač Volfsburga, niko u gradu “folksvagena” ne želi da ga se odrekne, ali su u upravi šampiona Njemačke iz 2009. godine svjesni da ne bi mogli da ga zadrže ako na njihova vrata zakucaju Bavarci.

Sportski direktor “vukova” Klaus Alofs je priznao da bi teško odoljeli ponudi Bajerna za 23-godišnjeg Belgijanca, koji fenomenalno igra od dolaska iz Čelzija u januaru prošle godine.

“Možda ćemo morati da pustimo pojedine igrače”, rekao je Alofs za “Kiker”, a onda se osvrnuo da spekulacije da bi De Brujne mogao da ode u Minhen:

“Kevin, naravno, ima potencijal da igra za Bajern. Ali, potrebno je da mu se pruže pravi uslovi i adekvatna da bi zablistao. To je slučaj u Volfsburgu, ali ne znam da li se uklapa u filozofiju Pepa Gvardiole”.

Alofs je objasnio i koja je razlika u transfer politici njegovog kluba i Bajerna.

“Imali smo sreće da je Kevin bio nesrećan u Čelziju kada smo ga doveli. Nije se slagao sa Žozeom Murinjom. Za razliku od Volfsburga, Bajern je u mogućnosti da dovodi velike igrače i kada su oni srećni u klubu”, zaključio je bivši generalni direktor Verdera.

Bonus video: