Oproštaj „posljednje desetke”

88 pregleda 0 komentar(a)
Huan Roman Rikelme, Foto: Reuters
Huan Roman Rikelme, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2015. 11:17h

Na fudbalskim terenima više nećemo gledati jednog od najvećih majstora XXI vijeka - Huan Roman Rikelme je u intervjuu za ESPN Argentina otkrio da je završio fudbalsku karijeru.

Genijalac koji je dobio nekoliko nadimaka, a najadekvatniji je „Posljednja desetka”, imao je poziv iz Sjedinjenih Američkih Država, ali je odlučio da se oprosti.

„Odlučio sam da više ne igram fudbal. Sada sam samo navijač. Ići ću i patiti na stadionu. Veoma zam zadovoljan karijerom koju sam ostvario. Maksimalno sam uživao i nadam se da su ljudi uživali uz mene”.

„Pokušao sam da dam sve što sam mogao navijačima Boke, Argentine, Viljareala i Barselone. Ja sam neko ko smireno donosi odluke i o njima dugo razmišlja. Idem na odmor, zabavljaću se sa svojom djecom. Sada počinje moj novi život. Vidjećemo šta on krije”, rekao je Rikelme.

Fudbalski boem koji je rođen 24. juna 1978. godine u San Fernandu, gradu blizu Buenos Ajresa, karijeru je počeo 1996. u Boka juniorsu.

U Barselonu je prešao 2002. godine, ali se nije izborio za status prvotimca, pa je prešao u Viljareal, sa kojim je stigao do polufinala Lige šampiona.

Vratio se u Boku, za koju je igrao 2007. i osvojio Kopa libertadores, da bi nakon kratke epizode u Viljarealu opet otišao na „Bombonjeru” i igrao za svoj omiljeni klub od 2008. do 2014. godine.

Oprostio se nakon epizode u Argentinos juniorsu, a za šest mjeseci je odigrao 18 utakmica i dao pet golova i pomogao klubu u kojem je karijeru počeo njegov zakleti neprijatelj - Dijego Armando Maradona - da se vrati u elitni rang.

Sa Bokom je osvojio tri Kupa libertadores i pet šampionsih titula, a četiri puta je proglašen za najboljeg fudbalera Argentine. Za „albiseleste” je odigrao 51 utakmicu i dao 17 golova.

Bonus video: