Lion dobio Mec i izgubio Lakazeta

"Izlazak iz igre Lakazeta je tamna strana ovog dana. On nam je ključni igrač u napadu, a čekaju nas dva veoma bitna meča sa Monakom i Pari Sen Žermenom", jadao se trener "lavova" Iber Furnije.
0 komentar(a)
Aleksandr Lakazet, Foto: Reuters
Aleksandr Lakazet, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2015. 18:12h

Lion je upisao sedmu uzastopnu pobjedu, srušio Mec sa 2:0 i stekao četiri boda prednosti nad najbližim pratiocem Marsejom, a sedam nad Pari Sen Žermenom, koji večeras u derbiju 22. kola gostuje Sent Etjenu.

Domaći su na "Žerlanu" poveli u 31. minutu, kada je Aleksandr Lakazet iz penala, kojem je prethodilo isključenje Argentinca Gvida Milana zbog faula nad Abdelkaderom Gezalom, postigao 21. gol u šampionatu.

Sjajni napadač je, međutim, četiri minuta kasnije morao da izađe iz igre zbog povrede zadnje lože. Konačni rezultat je postavio Korentan Toliso u 84. minutu

"Izlazak iz igre Lakazeta je tamna strana ovog dana. Još ne znamo koliko je ozbiljna povreda, a nadam se da neće dugo odsustvovati. On nam je ključni igrač u napadu, a čekaju nas dva veoma bitna meča sa Monakom i Pari Sen Žermenom", jadao se trener "lavova" Iber Furnije.

Rezultati 22. kola

Evijan - Tuluz 1:0 (Tomason 4)

Lion - Mec 2:0 (Lakazet 31. penal, Toliso 84)

Rems - Lens 0:0

Ren - Kaen 1:4 (Andre 15 - Priva 4, Nanži 50, Feret 85, Da Silva 89)

Večeras

Sent Etjen - Pari Sen Žermen (21)

Subota

Lil - Monako 0:1

Bastija - Bordo 0:0

Gengan - Lorijen 3:2

Monpelje - Nant 4:0

Petak

Nica - Marsej 2:1

Bonus video: