Arsenal prošao, Ozil se vratio golom

"Tobdžije" eliminisale Brajton pobjedom u gostima rezultatom 3:2
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2015. 18:12h

Arsenal je naučio na greškama ostalih favorita u FA kupu i pobjedom na gostovanju Brajtonu obezbijedio plasman u osminu finala najstarijeg takmičenja na planeti.

Londonski tim, koji brani trofej u ovom takmičenju, slavio je sa 3:2 u prilično jakom sastavu koji je izveo Arsen Venger, a razlog za zadovoljstvo Francuzu daje i povratak Mesuta Ozila nakon povrede.

Njemac je bio starter poslije tri i po mjeseca, a u 24. minutu je pogodio za 2:0 (i to mu je prvi gol još od septembra), nakon što je meč otvorio Teo Volkot već u 89. sekundi meča.

Domaćin se, međutim, nije predavao, pa je već u 50. preko Krisa O'Grejdija smanjio, ali je samo devet minuta kasnije Tomaš Rosicki odličnu partiju krunisao golom iz voleja.

Sve što je uradio član Čempionšipa do kraja bilo je da smanji na 3:2 pogotkom Sama Baldoka.

"Naučili smo da u ovom takmičenju niko ne smije da se potcijeni. Zadovoljan sam reakcijom u drugom poluvremenu kada je domaćin krenuo u napade. Mnogo je ekipa iz Premijer lige doživjelo šokantne poraze u ovom kolu, drago mi je što nismo u toj grupi timova", rekao je Venger i najavio da je Arsenal na pragu dovođenja štopera Gabrijela Pauliste iz Viljareala.

U narednu rundu je prošla i Aston Vila pobjedom nad Bornmutom (2:1), a prvi gol je postigao novajlija Karles Hil, koji je prije nekoliko dana stigao iz Valensije.

Prošao je i Vest Hem, koji je bio bolji od Bristol sitija golom Dijafre Sakoa u 81. minutu.

Rezultati

Brajton - Arsenal 2:3 (O'Grejdi 50, Baldok 75 - Volkot 2, Ozil 24, Rosicki 59)

Aston Vila - Bornmut 2:1 (Hil 51, Vajman 71 - Vilson 90+3)

Bristol siti - Vest Hem 0:1 (Sako 81)

Bonus video: