Roma gubi dah u borbi za Skudeto, Juve siguran

0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2015. 22:00h

Roma više ne izgleda kao ekipa koja može da bude konkurentna Juventusu u borbi za titulu, pa je i nakon remija sa Fiorentinom (1:1) "vučica" na čak sedam bodova minusa u odnosu na aktuelnog šampiona.

Rimljani su pokazali dva lica u Firenci. U prvom su nadigrani, imali su i gol minusa (strijelac Mario Gomes), dok su u nastavku krenuli na sve ili ništa i ta igra im je dala rezultat već u 49. minutu kada je Adem Ljajić pogodio poslije pasa Huana Iturbea.

Tim Rudija Garsije je kasnije imao dvije šanse za trijumf (Ljajić i Iturbe), ali nije ni zaslužio više od remija...

I Juve je imao problema. Uprkos velikoj dominaciji protiv Kjeva mu je trebalo čak 60 minuta da otvori protivnika.

Na isteku sata igre proradio je Pol Pogba i otvorio vrata trijumfa "staroj dami" kada je majstorski driblao, a onda sa više od dvadeset metara lijevom nogom matirao golmana "letećih magaraca".

Tada je postalo jasno da Kjevo nema više šta da traži u Torinu, a kasnije je trijumf obezbijedio Štefan Lihtštajner. Švajcarac je pogodio nakon šuta Pogbe...

"U prvom poluvremenu nismo uradili sve ono što smo zamislili, a može se reći i da je to krivica protivnika koji se odlično branio. Gol Pogbe nam je olakšao život, nakon njega smo se smirili i došli do jako bitna tri boda", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Inter je kod kuće izgubio od Torina (1:0), i to golom Emilijana Moretija poslije kornera i asistencije Maksija Lopesa u 94. minutu.

"Crno-plavi" su, inače, napadali svih 90 minuta, ali su stvorili samo dvije poluprilike protiv perfektno organizovanih "bikova".

Toro za sve to vrijeme nije uradio ništa u napadu, ali je dočekao sudijsku nadoknadu, u kojoj je želio samo da potroši vrijeme i sačuva bod, i preko Moretija ostvario veliku pobjedu.

"Nismo zaslužili ni da izgubimo ni da remiziramo, ali sve je to fudbal. Čitava ekipa je "zaspala" kod kornera Torina u posljednjem napadu, što je nedopustivo", kazao je Roberto Manćini.

Sampdorija i Palermo su podijelili bodove u Đenovi (1:1, Luka Đorđević je bio na klupi), a utakmicu su s tribina odgledali Samuel Eto i Luis Murijel, novi napadači tima Siniše Mihajlovića.

Sicilijancima ubrzo nakon što su izjednačili nije priznat gol Mišela Morganele. Lopta se nakon njegovog šuta od prečke odbila iza gol linije, ali je arbitrima to promaklo...

"Moram biti iskren - gol je bio čist. Evidentno je da je uvođenje video tehnologije neophodno", istakao je Mihajlović.

Rezultati

Inter - Torino 0:1 (Moreti 90+4)

Juventus - Kjevo 2:0 (Pogba 60, Lihtštajner 73)

Parma - Ćezena 1:2 (Kaśone (autogol 76 - Pulceti 21, Rodriges 89)

Sampdorija - Palermo 1:1 (Eder 6 - Vaskes 49)

Verona - Atalanta 1:0 (Saviola 53)

Fiorentina - Roma 1:1 (Gomes 19 - Ljajić 49)

Ponedjeljak

Empoli - Udineze

Napoli - Đenova

Subota

Lacio - Milan 3:1

Kaljari - Sasuolo 2:1

Bonus video: