Lacio razbio Milan, teška povreda Filipa Đorđevića

61 pregleda 1 komentar(a)
Lacio - Milan, Foto: Reuters
Lacio - Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2015. 21:59h

Nakon dva meča bez pobjede, protiv Rome i Napolija, Lacio se vratio na pravi put i konačno fenomenalnu partiju nagradio trijumfom.

Lacijali su zaslužili više u rimskom derbiju i meču sa Napolitancima (uzeli samo bod), ali su sve naplatili protiv Milana - "rosoneri" su nadigrani na „Olimpiku” sa 3:1, pa je Lacio opet najveći kandidat da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Domaćina nije poremetilo ni to što je već poslije četiri minuta gubio (gol Žeremija Meneza poslije greške Dušana Baste), jer je sve nadoknadio u prvim minutima drugog poluvremena.

Prvo je izjednačio Marko Parolo, a onda je Miroslav Klose znao kako da iskoristi poklon Rikarda Montoliva koji je loše vratio loptu unazad i donio totalni preokret.

Tačku na utakmicu stavio je Parolo drugim pogotkom u 81. minutu, ali je Lacio u tom istom napadu izgubio napadača Filipa Đorđevića, koji se teško povrijedio nakon što mu je stradalo stopalo desne noge.

Lacio je nakon toga rutinski priveo meč kraju, a za incidente u finišu se pobrinuo Filip Mekses koji je dobio crveni karton jer je davio Stefana Maurija...

Nakon ovog meča budućnost Filipa Inzagija na klupi Milana je nesigurna...

Kaljari je savladao Sasuolo sa 2:1 i to golom Hrvata Dujea Čopa koji je stigao prije nekoliko dana iz zagrebačkog Dinama.

Rezultati

Lacio - Milan 3:1 (Parolo 47, 81, Klose 51 - Menez 4)

Kaljari - Sasuolo 2:1 (Rosetini 20, Čop 79 - Rosetini (autogol) 76)

Nedjelja: Inter - Torino, Juventus - Kjevo, Parma - Ćezena, Sampdorija - Palermo, Verona - Atalanta (15), Fiorentina - Roma (20.45).

Bonus video: