Real se provukao, Ronaldo isključen, šestica Barselone, Atletiko siguran

0 komentar(a)
Geret Bejl, Foto: Beta/AP
Geret Bejl, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.01.2015. 23:07h

Real se provukao u gostima protiv Kordobe, golom Gereta Bejla iz penala u 89. minutu Madriđani su teškom mukom došli do tri planirana boda.

Meč je, međutim, obilježilo nesportsko ponašanje zvanično najboljeg igrača svijeta Kristijana Ronalda.

Portugalac je pružio najslabiju partiju ove sezone, a ostavio je tim na cjedilu desetak minuta prije kraja meča, kada je najprije šutnuo jednog (Edimara), a potom laktom udario u lice drugog protivničkog igrača (Hosea Anhela Krespa), zbog čega je u 82. minutu zaradio direktan crveni karton.

Prva utakmica 20. kola španske Primere protekla je u velikoj i uzbudljivoj borbi, a "kraljevski klub" je mogao da ostane bez ijednog boda.

Domaća ekipa srpskog stručnjaka Miroslava Đukića igrala je veoma dobro i bila na pragu podviga, ali je platila ceh zbog nesmotrenih grešaka pojedinaca.

Rumunski napadač Andalužana, Florin Andone, imao je stopostotnu priliku da Kordobi donese vođstvo u 69. minutu, ali je u želji da lobuje golmana Kasiljasa pogodio prečku, da bi u završnici prilikom izvođenja slobodnog udarca neopreznog Kartabiju lopta pogodila u ruku, pa je Geret Bejl realizovao penal da trijumf favorita.

Tijesnom pobjedom Real je sa utakmicom manje odmakao drugoplasiranoj Barseloni četiri boda, dok je Kordoba ostala na 14. poziciji sa dva boda iznad zone ispadanja.

Ronaldo se izvinio

Kristijano Ronaldo izvinio se zbog ponašanja tokom utakmice sa Kordobom.

"Svima se izvinjavam, a posebno Edimaru zbog mog postupka na današnjoj utakmici", naveo je Ronaldo na svom Tviter profilu.

Trener Reala Karlo Anćeloti nije želio da komentariše isključenje zvanično najboljeg fudbalera svijeta.

"Ništa nisam vidio. Nisam razgovarao sa Ronaldom. Ne mogu da procijenim šta se dogodilo", rekao je Anćeloti.

Pobjede Barselone i Atletika

Barselona je u gostima torpedovala Elće čak sa 6:0, i održala zaostatak od jednog boda za Realom, od kojeg Katalonci, međutim, imaju utakmicu više.

Najzaslužniji za treću uzastopnu pobjedu Barselone bio je Lionel Mesi, koji je postigao dva gola i imao dvije asistencije.

Argentinac je postigao golove u 55. minutu iz penala i 88. minutu, a asistirao je Nejmaru kod dva gola, u 69. i 72. minutu.

Golove su postigli još Djerar Pike u 35. minutu i Pedro Rodriges u 90. minutu.

Mesi je postigao 21 gol u prvenstvu i drugi je na listi strelaca iza Kristijana Ronalda sa 28 golova, dok je Nejmar treći na listi sa 14 pogodaka. Nejmar je postigao 14 golova, a u 13 mečeva je bio starter.

Pobjedi, i to 14. u prvenstvu, radovao se i Atletiko Madrid, koji je na domaćem terenu savladao Rajo Valjekano sa 3:1 i ostao u trci za odbranu titule.

Atletiko je do 22. minuta stekao dva gola prednosti zahvaljujući dvostrukom strijelcu Antoanu Grizmanu, a nakon toga gol za Rajo postigao je Roberto Trahoras u 35. minutu. Konačan rezultat postavio je Manućo autogolom u 56. minutu.

Tim Dijega Simeonea i dalje zaostaje četiri boda za vodećim Realom, koji ima utakmicu manje.

Rezultati

Kordoba - Real Madrid 1:2 (Gilas 3. penal - Benzema 27, Bejl 89. penal)

Elće - Barselona 0:6 (Pike 35, Mesi 55. iz penala, 88, Nejmar 69, 72, Pedro 90+3)

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 3:1 (Grizman 12, 22, Manućo 56. autogol - Traoras 35)

Sosijedad - Eibar 1:0 (Prieto 55)

Viljareal - Levante 1:0 (Vieto 56)

Sjutra

Deportivo - Granada

Atletik Bilbao - Malaga

Espanjol - Almerija

Valensija - Sevilja

Ponedjeljak

Hetafe - Selta

Tabela: Real Madrid 48 bodova, Barselona 47, Atletiko Madrid 44, Sevilja 39, Valensija 38, Viljareal 35, Malaga 31, Eibar 27, itd.

Bonus video: