I menadžer Rajola planira da se kandiduje za predsjednika FIFA

0 komentar(a)
Mino Rajola, Foto: AP
Mino Rajola, Foto: AP
Ažurirano: 23.01.2015. 14:52h

Koliko će moći da se “suprostave” Sepu Blateru veliko je pitanje, tek protivkandidati za mjesto predsjednika Međunarodne fudbalske federacije “niču kao pečurke”. Posljednji je kandidatutu najavio i jedan od najpoznatijih menadžera, Holanđanin Mino Rajola, koji bi želio više demokratije i transparentnosti unutar FIFA.

"Muka mi je od same pomisli da Blater osvoji još jedan mandat", rekao je Rajola, menadžer vrhunskih fudbalera Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotelija i Pola Pogbe.

Četrdesetsedmogodišnji Rajola, inače rođeni Italijan, rekao je listu "Het Volkskrant" da je već imao razgovore sa liderima dvadesetak fudbalskih federacija.

Pored podrške najmanje pet članica FIFA, Uslov za kandidaturu je i aktivno učešće u fudbalskoj administraciji u poslijednje dvije godine.

Kandidaturu su do sada najavili Francuz Žerom Šampanj, bivši francuski fudbaler David Žinola i potpredsjednik FIFA jordanski princ Ali Bin Al Husein.

Potencijalni kandidati imaju rok da do 29. januara podnesu kandidaturu za učešće u trci za predsjednika FIFA.

FIFA će na kongresu 29. maja izabrati novog čelnika, a 78. godišnji Blater, koji je na čelu FIFA od 1998. godine, važi za favorita.

Bonus video: